Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. srpna 2016 19:02
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Netradiční turné spojí Davida Kollera a jeho kamarády. Vystoupí tak například s Vladimirem 518, Katem nebo Hentai Corporation

REFRESHER DAVID KOLLER
Uložit Uložené

Turné s přáteli představí Davida Kollera v novém světle

Osobností, jako je David Koller má tuzemská hudební scéna málo. O respektu, který vzbuzuje mezi fanoušky i muzikanty napříč generacemi a žánry svědčí jeho aktuální projekt nazvaný David Koller & Friends. V rámci něj vychází unikátní coververze skladeb, které si z Kollerovy sólové tvorby vybrali mnohdy nečekaní umělci, mezi kterými figurují jména jako Vladimir 518 & Mike Trafik, Kato z Prago Union, Hentai Corporation, Katarzia, Korben Dallas, Android Asteroid či Ben Cristovao.

„Oslovil jsem kapely a projekty, které jsou mi blízké, aby zcela po svém předělali moje písničky a představili je svým fanouškům,vysvětluje jednoduchou myšlenku projektu sám David Koller. Nahrávkami, které se budou postupně objevovat na sociálních sítích či v rádiích a nakonec vyjdou na vinylu, přitom celý projekt nekončí. Už v září na ně naváže netradičně koncipovaná série koncertů. „Protože výsledek se mi moc líbí, těším se, až ho představíme na turné. Doufám, že na něj přijdou nejen mí věrní, ale i fandové kapel, které jsem na ně pozval, dodává Koller. „Nebudou to totiž žádné předkapely se ztlumený zvukem, ale moji rovnocenní parťáci," zdůrazňuje přitom.

Netradiční turné spojí Davida Kollera a jeho kamarády. Vystoupí tak například s Vladimirem 518, Katem nebo Hentai Corporation

Největším z koncertů turné, v rámci nějž David Koller s přáteli navštíví Brno (Sono), Ostravu (Gong), Plzeň (Papirna), Hlubokou nad Vltavou (Alšova jihočeská galerie) či Liberec (Home Credit Arena), bude ten 16. 9. v Praze na nádvoří pivovaru Staropramen. Tady s Kollerovou kapelou vystoupí Vladimir 518 a Mike Trafik, Kato, Hentai Corporation, Android Asteroid a slovenská hudebnice Katarzia. Další speciální událost se chystá do Brna, kde v rámci koncertu bude pokřtěna kniha novináře Milana Ohniska, která si klade za cíl zodpovědět jasnou otázku: Who the fuck is David Koller.

Netradiční turné spojí Davida Kollera a jeho kamarády. Vystoupí tak například s Vladimirem 518, Katem nebo Hentai Corporation

Koncerty i nahrávky s muzikanty současné generace každopádně představí sólového umělce, vyhledávaného bubeníka i producenta, člena legendární Lucie a Jasné páky Davida Kollera v jiném světle i fanouškům, kteří si mysleli, že o něm už všechno vědí.

Vstupenky lze zakoupit na GoOut nebo u Ticketpro


Kromě úvodní, pražské zastávky, se části tour podívají i do dalších českých měst:

7. 10. Plzeň

David Koller

Kato

Ben Cristovao

21. 10. Hluboká nad Vltavou, Alšova jihočeská galerie

David Koller

Korben Dallas

Katarzia

26. 10. Brno, Sono Centrum 

David Koller

Mucha

Android Asteroid

17. 11. Liberec, Home Credit Aréna

David Koller
Hentai Corporation
Vladimir 518 & Mike Trafik

30. 11. Ostrava, Gong

David Koller
Korben Dallas
Mucha
Domů
Sdílet
Diskuse