Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2016 18:39
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Český šermíř se na olympiádě vzdal připsaného bodu. Na gesto férové hry Jiřího Berana se jen tak nezapomene

SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Na jeho pěkné gesto se ale zřejmě ve sportovních kruzích nezapomene.

Olympiáda v brazilském Riu je v plném proudu a krom jiného se nám naplno rozběhly i soutěže v šermu. Během běžného sportovního roku nemáme mnoho možností tento zajímavý sport v našich končinách sledovat na televizních obrazovkách a fanoušek si ho náležitě vychutná jen v době konání olympiády. Úžasné souboje, promyšlená taktika a rychlé reakce. To vše je charakteristické pro sport, kterému se věnuje i český reprezentant Jiří Beran. Ten si už v Riu nezasoutěží, ale za svůj výkon a zejména fair play gesto se rozhodně stydět nemusí, právě naopak.
 
Jiří se postavil proti brazilskému soupeři Anthosovi Schwantesovi, kterému statečně vzdoroval během celého zápasu. 18 sekund před koncem prohrával 3:5 a jeden z rozhodčích mu po jednom z útoků připsal bod, který by jistě znamenal pořádnou dramatizace celého duelu. Český šermíř ale udělal nečekané gesto, jelikož se připsaného bodu vzdal. Po zápase pro média uvedl, že ve skutečnosti zasáhl vlastní stehno a ne tělo soupeře, čehož si daný rozhodčí zřejmě nevšiml. Nakonec prohrál 6:8 a s olympijským turnajem v disciplíně kord se tak rozloučil už po 1. kole. Navzdory tomu, že po zápasu neskrýval zklamání, ho na srdci může hřát pocit, že si zachoval hrdost a že ukázal, že fair play hra se v dobách vrcholového dopingu nebo sázkařské mafie ze sportu úplně nevytratila.
 
Český šermíř se na olympiádě vzdal připsaného bodu. Na gesto férové hry Jiřího Berana se jen tak nezapomene
Zdroj: sport.cz
Domů
Sdílet
Diskuse