Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2016 12:23
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Jak 21letý zanechal vysoké školy a utekl z domu, načež obrátil svůj život naruby a dnes vydělává 250 tisíc měsíčně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Našel sám sebe tam, kde to nejméně čekal.

Kdo z nás by nechtěl jen tak sedět doma, procházet se po městě, anebo cestovat do světových destinací bez toho, aby se musel starat o svůj byznys a na účet by mu měsíčně přicházely statisíce eur? Věříme, že takto si svůj život představují tisíce Čechů a jiné to nebylo ani v životě Johna Crestaniho, který ještě v roce 2009 žil se svým batohem v Thajsku a dnes se prochází po jakékoliv pláži se mu zachce, přičemž peníze se mu jen tak sypou. Jeho cesta za úspěchem nebyla jednoduchá a jednoznačně nebyla ani krátká, ale John vytrval a jak sami uvidíte, vyplatilo se. 

Jak 21letý zanechal vysoké školy a utekl z domu, načež obrátil svůj život naruby a dnes vydělává 250 tisíc měsíčně
Zdroj: John Crestani

Škola má člověku poskytnout vědomosti, díky kterým by se potom měl uchytit v budoucím zaměstnání bez větších problémů. Bohužel každý rok to takto ideálně nedopadne pro tisíce studentů a v roce 2009 byl jedním z nich i náš John. Vykašlal se na vysokou školu a jako 21leté ucho bez zkušeností a peněz utekl z domova do Thajska, kde několik měsíců žil jen z toho, co mu byla ochotná půjčit rodina. Nebylo to moc a Thajsko zase nebylo velmi finančně náročné, ale i tak rodiče nechápali, čeho se snaží John v Thajsku dosáhnout a on jim vždy odpověděl, že se snaží najít sám sebe. Dlouho se mu to nedařilo i navzdory tomu, že si na cestu přibalil například Bibli nebo další náboženské texty a což nečekal ani on sám, oči mu otevřela až kniha Tima Ferrisse popisující, jak dokáže člověk z pohodlí svého obýváku vybudovat hotové internetové impérium, které je schopno vydělat si na sebe samo. Hlavní myšlenkou knihy The 4-Hour Workweek bylo zapomenout na to, že člověk musí měnit svůj čas za peníze, ale že dnes už není tak složité spoléhat se na pasivní příjem a zapomenout na ranní vstávání či hloupé příkazy od šéfů. 

Johnův úspěch se však nerodil lehce. Možná to zní jako klišé, ale i tomu, že dnes vydělává v klidu i více než 200 tisíc dolarů měsíčně, předcházelo pár let, během kterých se sice snažil vybudovat si pasivní příjem, ale nedařilo se mu to tak, jak by si to představoval. Začínal s prodejem produktů na portálu eBay a nevypadalo to vůbec špatně, když měsíčně mu to vynášelo asi 2 tisíce dolarů, jenže John si nedal pozor na to, co prodává a znenadání byl jeho účet zrušen a výdělek zmizel někde v oblacích. I pod nátlakem rodičů a okolí se rozhodl dát škole druhou šanci a když už opět studoval, napadlo ho, že by si tím mohl i přivydělat. Díky své šikovnosti se mu podařilo získat odpovědi na většinu testových otázek univerzity a když je začal nenápadně prodávat, za den měl tak v peněžence nových a nadýchaných 1000 dolarů a hlavu opět kdesi v oblacích. Na nepříliš poctivý byznys model posléze škola přišla a nejenže dala vše do původního stavu, Johna ještě i suspendovala a i když to v té době netušil, připravila mu půdu pod nohama na to, aby konečně uspěl ve velkém. Protože návrat do školy již nebyl reálnou možností, John si našel práci v jedné marketingové firmě v Los Angeles a protože se mu na nové pozici ihned dařilo a svým šéfům vydělával obrovské částky správně připravenými kampaněmi a marketingovými strategiemi, chtěl od nich alespoň zvýšení platu. Nic takového se však nekonalo a šéf se mu dokonce vysmál přímo do tváře, což konec konců Johnovi zahrálo přímo do karet a protože si poslední měsíce před vyhazovem připravoval klienty, kteří by potenciálně mohli přejít k němu do jeho vlastní firmy, nemusel se bát o to, že by přišel o výdělek. Klientům se ani nebylo proč divit, když John mnohým z nich několikanásobně zvýšil firemní obrat a jejich rozhodnutí proto nebylo tak složité.

Jak 21letý zanechal vysoké školy a utekl z domu, načež obrátil svůj život naruby a dnes vydělává 250 tisíc měsíčně
Zdroj: John Crestani

Práce na marketingových strategiích šla Johnovi od ruky a zaměřil se proto i na takzvaný affiliate marketing, tedy díky propagaci produktů nějaké společnosti získával určité procento z každého nákupu a po tom, co zjistil, že nejlepší provizi získá na homeopatikách, vydal se právě touto cestou. Z jediného prodeje v hodnotě 90 dolarů byl pak schopný vydělat i 40 dolarů ve formě provize, ale i tak se John nezastavil u tohoto výdělku. Řekl si, že své znalosti musí sdílet se světem a samozřejmě na svých žácích i trošku vydělat a vytvořil proto exkluzivní program, ve kterém vás o affiliate marketingu naučí vše, co naučit jde a nechá si za to slušně zaplatit. Jeho kurz stojí téměř 5 000 dolarů a jak sám říká, nezáleží mu na tom, kolik lidí si ho skutečně koupí, protože když se k tomu někdo odhodlá, alespoň bude vědět, že to ten člověk myslí s byznysem vážně. Kdybyste proto spočítali všechny jeho měsíční příjmy z podnikatelských aktivit, dospěli byste k částce od 250 tisíc dolarů klidně až po 500 tisíc a to si ještě připomeňme, že většinou jde o pasivní příjem, kvůli kterému nemusí ani pohnout prstem.

John Crestani nedávno oslavil teprve 28. narozeniny, čerstvě se již stihl i oženit a s úsměvem na tváři vzpomíná na dobu, kdy jako malý chlapec proseděl celé dny u počítače a neměl téměř žádné kamarády. Dnes si kamarády pečlivě vybírá, protože s milionářem jako je John by se chtěl kamarádit opravdu každý a většinu svého času tráví na plážích a ve vilách, kde není problém vyřešit přes internet jakýkoliv problém a za pár minut se již vrátí zpět k jeho dobrodružstvím.

Jak 21letý zanechal vysoké školy a utekl z domu, načež obrátil svůj život naruby a dnes vydělává 250 tisíc měsíčně
Zdroj: John Crestani
Zpět
Sdílet
Diskuse