Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2016 12:12
Čas čtení 0:00
johnnybravo

90letý stařík roky prodává nanuky a po smrti dcery musel pokračovat. Život mu změnili lidé na Facebooku, kteří vybrali již 250 tisíc dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Příběh jako z pohádky.

Fidencio Sanchez se již dlouhá léta živí prodejem nanuků. Se svým pojízdným mrazírenským vozíkem brázdí od rána do večera ulice Chicaga a tato denní rutina ho provází životem od nepaměti, avšak jeho práce není nijak zvlášť finančně atraktivní. Téměř 90letý stařík denně prodejem nanuků dokáže vydělat přibližně 50 až 60 dolarů, a to se v tak vysokém věku celý den pořádně nachodí. Před dvěma měsíci se proto rozhodl odejít do důchodu a trochu si odpočinout, jenže náhlá smrt jeho dcery a nemoc manželky ho přinutily vrátit se zpět do práce a vydělat peníze navíc. V práci by obvykle pokračoval i během následujících týdnů, ale před pár dny se na něj usmálo štěstí v podobě chlapíka jménem Joel Cervantes Macias. Joel se vezl po ulici, když spatřil Fidencia i s vozíkem a stařík ho zaujal natolik, že u něj zastavil, zeptal se ho na život a nakonec koupil nanuky za 50 dolarů. Nezapomněl si ho vyfotit a pověsit na Facebook s popisem, jak moc ho respektuje, ale vůbec nečekal, že příspěvek sklidí tak velký úspěch.

Lidé začali fotografii staříka sdílet, a tak se Joel společně s přítelem rozhodli založit finanční sbírku, kterou by chtěli Fidenciovi trochu pomoci se vším, s čím se nyní musí v životě vypořádat. Původní cíl byl nastaven pouze na 3 tisíce dolarů a první hodiny peníze přibývaly pomalu, avšak vše se změnilo druhý den. Dnes se Joel hrdě pyšní tím, že jeho sbírka pro Fidencia zatím dosáhla 250 tisíc dolarů a určitě ještě trošku poroste. Samotný prodavač se o sbírce dozvěděl během návštěvy kostela minulou sobotu a sám nevěděl, jak dobrým lidem projevit vděk. Joel slíbil, že předávání peněz Fidenciovi bude streamovat přímo na Facebooku, takže pokud bys to chtěl vidět v přímém přenosu, sleduj jeho profil na Facebooku a případně přispěj menší částkou i do sbírky.

Domů
Sdílet
Diskuse