Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2016 10:31
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Francie se stala první zemí, která zakázala plastové kelímky, talíře a příbory

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Správný krok k zelenější budoucnosti.

Francie pokračuje ve své aktivitě v oblasti environmentálních záležitostí. Už v červenci se tato evropská země rozhodla zakázat všechny plastové tašky neschopné rozložit se přirozenou cestou a boj za zelenější budoucnost posunula o úroveň výš zákazem všech plastových kelímků, talířů a příborů. Zákon se bude zavádět do praxe v průběhu příštích čtyř let, takže provozy využívající plastové nádobí budou muset přejít na kompostovatelné alternativy do roku 2020 a i když to zpočátku bude představovat menší či větší logistické problémy, udržitelnost sklenic a talířů z biologického materiálu v konečném důsledku pomůže každému.
 
Radikální francouzský krok se však nelíbí všem. Zástupci výrobců plastových obalů již vyjádřili svou nespokojenost a chystají se dokonce napadnout rozhodnutí přes dostupné soudní prostředky Evropské unie. Argumentují tím, že takový zákaz porušuje volný pohyb zboží v Evropské unii a konec konců kvůli němu utrpí samotní zákazníci. Uvidíme, jak francouzský krok dopadne, ale věříme, že i toto by mohla být cesta za o něco krásnější budoucností.

Domů
Sdílet
Diskuse