Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2016 10:10
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nejvyšší teenager světa Broc měří 233 centimetrů a nepřestává růst. Možná zaútočí i na světový rekord

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Broc však nemá jednoduchý život.

Většina z nás v dětství snila o tom, že jednoho dne ještě povyrosteme, vytáhneme se a s nabytými centimetry budeme moci klidně hrát i basketbal. Už ve školce si však Broc Brown přál, aby tak rychle nerostl, protože jako malý chlapec v předškolním věku byl vysoký již téměř 160 centimetrů. Naneštěstí, jeho přání se ani zdaleka nenaplnilo a Broc rostl jako z vody, což se jen znásobilo v pubertě. Dnes má již 19 let, a i když vypadl z (oficiálního) žebříčku nejvyšších teenagerů, protože ten bere v úvahu pouze jedince pod 18 let, Broc růst nepřestává a momentálně dosahuje výšky 233 centimetrů.

Jako malému chlapci mu lékaři diagnostikovali genetickou poruchu zvanou Sotosův syndrom, jiným názvem cerebrální gigantismus, kvůli čemuž si mysleli, že nepřežije ani pubertu a pravděpodobně zemře. Negativní předpoklady se naštěstí nenaplnily, a i když to Broc v životě jednoznačně neměl lehké, lékaři si dnes myslí, že by měl prožít jinak zcela normální život. Porucha, která se vyskytuje u jednoho člověka z 15 tisíc lidí, ale i nadále způsobuje růst a Broc proto netuší, na jakém čísle se jeho výška nakonec zastaví. V současnosti drží rekord nejvyššího člověka na světě Sultan Kosen s 248 centimetry, jenže pokud si Broc udrží stejné tempo, měl by Sultana s přehledem předběhnout a titul si vzít pro sebe. Broc se neustále trápí s mnoha zdravotními problémy, zejména s bolestmi páteře a od narození mu dokonce chybí jedna ledvina, takže o lehkém životě nemůže být řeč, ale o bojovném duchu už určitě ano.

Domů
Sdílet
Diskuse