Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2016 17:38
Čas čtení 0:00
Marek R.

TOP 10 nejlépe hodnocených článků na Refresheru za posledních sedm dní (38. týden)

REFRESHER
Uložit Uložené

Jsme šťastní, že rádi čtete mnohé naše články.

Refresher se za ta léta své existence postupně vyvíjel, rozšiřoval se o nové kategorie, nové redaktory a vlastní obsah se neustále zvyšoval. I proto jsme zavedli možnost hodnocení článků, abychom mohli dostat feedback od lidí, pro které to celé děláme a abychom tedy věděli, co vás zajímá nejvíce a jakým směrem bychom se měli ubírat. I proto jsme se rozhodli vám každý týden nabídnout výběr deseti článků, které vás za poslední období zaujaly nejvíce a pokud vám nějaký unikl, můžete tuto chybu nyní napravit.
 
Jak budete moci vidět, váš feedback je opravdu podstatný a dvě kliknutí (lajk + hodnocení) vám opravdu nezaberou mnoho času a tímto činem akorát tak dodáte redaktorům motivaci. Až 4 z 10 článků z dnešního výběru jsou autorské, na kterých si dali redaktoři záležet a taková jednoduchá odměna v podobě hodnocení jim dodá síly, aby ve své práci pokračovali.

Demitra, Hossa a Chára. Kanadská televize připravila dokument o hráčích z nejhokejovějšího města na Slovensku

Nejlépe hodnocený článek za poslední týden se týká největších hokejových hvězd našich sousedů. Město Trenčín můžeme klidně označit za nejhokejovější město na Slovensku, když do světa vypustilo spoustu hráčů, kteří se tam nejen prosadili, ale i navždy zapsali do historie. Vždyť třeba jen Stanley Cup se ocitl v tomto městě za poslední roky nespočetněkrát, protože Trenčín vychoval Hossu, Gáboríka či Cháru, jejichž týmům se v posledním době nesmírně daří.
 
Tito tři dokonce bydlí ve stejné ulici, což je pravděpodobně z pohledu zisků Stanley Cupu světový unikát (SC se dostal do Trenčína 5krát za sedm let). A toto nemohlo ujít kanadské televizi sportsnet, která se vydala na Slovensko a rozhodla se zdokumentovat tento nevídaný úspěch Trenčína.

Slovenský umělec tvoří dechberoucí graffiti, do jeho portfolia patří i bowlingová hala

Na Refresheru obvykle promujeme mnoho talentovaných lidí z našich končin, a proto nesmírně potěší, když vás někdo takový zaujme. Už stále více lidí přichází na to, že otřesné tagy na budovách, kde se jen autor podepíše a má hotovo, za umění nelze považovat ani při nejlepší vůli, graffiti však má i pěknou stránku. Právě tou se snaží prorazit 26letý košický umělec vystupující pod pseudonymem Grint, jehož díla opravdu stojí za zmínku a obdiv. Ulice svého města začal ozvláštňovat už v patnácti, od té doby se jeho malby dostaly i do reklamních spotů.

"Ve volném čase se věnuji tzv. 'plastice', tedy 3D tvorbě. Snažím se objektům a písmenům vdechnout tvar."

TOP 10 nejlépe hodnocených článků na Refresheru za posledních sedm dní (38. týden)
Zdroj: Grint

Z moderní školky v Banské Štiavnici děti nechtějí chodit domů. Důvod? Je prostě úžasná

Teď, když už jsme mnozí dospělí, vzpomínáme na časy ze školky jen a jen příjemně, ale ještě lepší vzpomínky na tu svou školku budou mít děti z Banské Štiavnice. Pan jménem Ing. arch. Richard Murgaš udělal svou prací na přestavbě školky v Banské Štiavnici radost nejen samotným dětem, ale určitě i rodičům, kteří mají určitě dobrý pocit z toho, v jakém prostředí jejich milované děti rostou a učí se první důležité věci. A to je určitě jeden z hlavních důvodů, proč jsou soukromá zařízení tak často upřednostňována. Vraťme se ale raději rychle zpět na adresu: Poľovnícka ulica 3/B, kde se Mateřská škola Guliver nachází. Úžasný objekt, ze kterého se malým ratolestem nechce příliš odcházet, se rozprostírá na pozemku s výměrou přes 3700 metrů čtverečních, přičemž zastavěná plocha činí přesně 581,78 m² a podlažní až 879,58. Mnohem více však řeknou samotné fotografie.

TOP 10 nejlépe hodnocených článků na Refresheru za posledních sedm dní (38. týden)
Zdroj: Lukáš Rohárik

Šaka Zulu: Černý Napoleon, který díky své vojenské genialitě vytvořil nejobávanější mocnost na africkém kontinentu

Nebyl by to týden nejlépe hodnocených článků, kdyby se v něm alespoň jednou neobjevil oblíbený redaktor Daimyo. Jeho nejlepší článek minulého týdne se zaměřil na Šaka Zulu. Náčelník malého afrického kmene Zuluů pocházel z oblasti jihovýchodní Afriky a už odmalička byl vystaven nelehkým podmínkám. Obklopovala ho krutost a vraždění, což způsobilo, že stejné praktiky později vnášel i do svých vůdčích metod. Násilím vybudované posty nejvyššího soudce, zákonodárce, vojenského velitele jakož i duchovního vůdce z něj udělaly jednoho z nejpozoruhodnějších vojenských náčelníků nejen v historii Afriky, ale i v historii celého světa.

TOP 10 nejlépe hodnocených článků na Refresheru za posledních sedm dní (38. týden)
Zdroj: gatheringmagic.com

Za půlstoletí se v Chris Sizemore vystřídalo přes 20 osobností. Důvodem byla silná psychická porucha

Jedna byla energií nabitá extrovertka, druhá do sebe uzavřená introvertka. Další uměla jezdit autem, druhá šít, třetí malovat. Chris Sizemoreová trpěla závažnou disociační poruchou osobnosti ve velmi extrémním rozsahu. Narodila se v roce 1927 v Jižní Karolíně a už odmalička pociťovala, že je jiná než ostatní děti. Ve škole ji učitelé zkoušeli z učiva, které neznala. Přesvědčivě tvrdila, že v ten den chyběla, ale zápisy o docházce v třídní knize nasvědčovaly něco jiného. Učitelé i spolužáci ji označovali za chorobnou lhářku. Více o zajímavém životě Chris Sizemoreové v článku.

TOP 10 nejlépe hodnocených článků na Refresheru za posledních sedm dní (38. týden)
Zdroj: seattletimes.com

Mark Zuckerberg chce vyléčit všechny známé nemoci a do svého plánu investuje 3 miliardy dolarů

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chan při narození jejich dcery Max prohlásili, že postupně rozdají až 99 procent svého majetku z akcií Facebooku a vše půjde na dobročinné účely. Od loňského prosince uběhlo už deset měsíců a Mark pokračoval v charitativní činnosti, jenže před pár hodinami oznámil, kam nasměruje společně s manželkou další obrovský balík peněz.
 
Až 3 miliardy dolarů poputují během následujících 10 let mezi týmy nejlepších specialistů a odborníků v jednotlivých oblastech medicíny a jim příbuzných věd. Vyčleněné peníze budou sloužit k tomu, aby specialisté analyzovali, experimentovali a nakonec i vynalezli léky či zcela vyhubili nejčastější nemoci jako je rakovina, různé infekce, nemoci postihující srdce, ale i neurologické diagnózy.

Humorný skeč asijských mistrů stolního tenisu budeš sledovat s otevřenými ústy a ještě tě i zahřeje u srdce

Stolní tenis patří mezi sportovní disciplíny, v nichž dominují zejména hráči a mužstva z asijského kontinentu, ale ne vždy musí jít o soutěžení a vítězství. Vtipné video z kanálu Takkyuu Geinin proto obsahuje řadu fascinujících tenisových triků v různých lehčích i těžších podmínkách a jakoby toho nebylo dost, chlápci z hraní ping pongu sestříhali humornou kompilaci toho, jak to vypadá v životě zaníceného hráče. Zpočátku tě budou hypnotizovat zejména samotné triky, jenže ke konci se to začne zvrhávat a dovolíme si tvrdit, že poslední scéna s mužem a ženou nám na tvářích vykouzlila velikánský úsměv a kdyby se na jejím místě nacházela jakákoli jiná slečna, určitě by začala vnitřně tát z takového romantiky.   

William Haast byl uštknut jedovatými hady více než 170krát, píchal si do těla injekce jedu a dožil se 100 let

Jméno Bill Haast bude pro mnohé pravděpodobně zcela neznámé, ale život tohoto muže je plný zajímavostí a kuriózních událostí, díky kterým se jeho příběh zapíše člověku pořádně tučným písmem na dlouhou dobu do paměti. Tyto příhody jsou zvláště spojené s jeho celoživotní vášní - chovem hadů a prací s jedem zástupců i těch nejnebezpečnějších druhů, které choval ve své vědecké instituci Miami Serpentarium specializující se na extrahování hadího jedu na účely lékařského využití. Jed se ocitl v Billově těle mnohokrát, a to doborovolně, ale celý pozoruhodný příběh se již dozvíš v samotném článku.

Ikonické kombi do terénu od Volva je zpátky. Jmenuje se V90 Cross Country a má pozoruhodné vlastnosti

Velké kombi s terénními prvky, to je vozidlo, které prostě v portfoliu Volva nemůže chybět, jde totiž odjakživa o jeden z nejdůležitějších, ale i nejoblíbenějších modelů severské značky vůbec. Dlouhá léta tuto kategorii zastupovala tradiční XC70ka, Švédové se však mezigeneračně rozhodli změnit název v duchu avizovaných změn označení modelů, a tak písmena XC zůstanou po ruce už jen pravým SUV, zatímco upravené vozy kombi se budou pyšnit dodatkem Cross Country. Výsledkem toho je tak zcela nové Volvo V90 Cross Country, které, jak číselné označení napovídá, vychází z největšího sedanu, respektive kombíku a zastupuje tak třetí a zároveň poslední variantu této automobilky v rámci vyšší střední třídy.

TOP 10 nejlépe hodnocených článků na Refresheru za posledních sedm dní (38. týden)
Zdroj: volvocars.com

Jared Leto zosobní světoznámého umělce se slovenskými kořeny Andyho Warhola

Portál The Hollywood Reporter informuje, že se ve světě filmu rýsuje pořádně zajímavý projekt. Biografický snímek Warhol si totiž vezme na paškál vůdčí osobnost uměleckého směru pop art, která má dokonce kořeny u našich sousedů na severovýchodě Slovenska. Nebude to první film, který nám Warholův život přiblíží, ale tento vypadá zajímavě díky jménům, která se k němu připojila. Andyho Warhola si zahraje Akademií oceněný Jared Leto(Suicide Squad, Dallas Buyers Club, Requiem for a Dream) a scénář zajistí ostřílený Terence Winter (The Wolf of Wall Street, Boardwalk Empire, The Sopranos). Režisér zatím u filmu s označením „Warhol“ nefiguruje, ale na produkci se bude podílet Michael De Luca (American History X, The Social Network, Captain Phillips) a také zmíněný Leto. Ještě připomínáme, že snímek bude založen na knize z roku 1989, Warhol: The Biography od Victora Bockrise. Co říkáte? Těšíte se?

TOP 10 nejlépe hodnocených článků na Refresheru za posledních sedm dní (38. týden)
Zdroj: Pathé
Ještě na závěr tedy připomínám, že pozitivní hodnocení článků se opravdu vyplatí a díky tomu vám týden co týden přinášíme množství kvalitních článků. Vám to zabere sekundu, ale redaktory to motivuje na dlouhou dobu. Děkujeme!
Domů
Sdílet
Diskuse