Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2016 15:06
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nový nejkratší mezinárodní let trvá jen 8 minut. Předstihne i rychlost zrušené linky mezi Vídní a Bratislavou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Švýcarsko a Německo se radují.

Otevřená Evropa již několik let láká tisíce cestovatelů i příležitostných turistů zakoupit si levné letenky a vydat se poznávat nejkrásnější kouty starého kontinentu. Nízkonákladové letecké společnosti nabízejí letenky za pár stovek korun a lety obvykle trvají hodinku či dvě, jenže rakouská aerolinka Peoples Viennaline se chtěla od ostatních konkurentů odlišit. Spustila proto do provozu nejkratší mezinárodní let vůbec, při němž její letadlo zvládne trasu ze švýcarského St. Gallen do německého města Friedrichshafen za neuvěřitelných 8 minut. Vzdušná vzdálenost mezi městy je přitom jen necelých 21 kilometrů, ale lidé s potřebou dostat se do druhého města nemají moc na výběr a musí procestovat až 77 kilometrů, protože jim v cestě leží rozlehlé Bodamské jezero.

Nový nejkratší mezinárodní let trvá jen 8 minut. Předstihne i rychlost zrušené linky mezi Vídní a Bratislavou
Zdroj: Google Maps

Letecká společnost si tedy řekla, že lidé přivítají možnost přepravit se mnohem rychleji a za celkem přijatelnou cenu, protože letenky se budou prodávat za zhruba 1 100 korun a letadlo se na této trase otočí hned dvakrát denně. Smýšlení aerolinky skrývající se za otevřením této linky přitom není vůbec špatné, protože doufají, že cestující ze Švýcarska ve Friedrichshafenu přímo přestoupí na pokračující linku do Kolína a v praxi se bude radovat nejen letecká společnost, ale především cestující. Zajímavostí na závěr pak zůstává, že předchozí rekord v nejkratším mezinárodním letu držela linka z Vídně do Bratislavy, jejíž let měl trvat pouhých 10 minut a provozovat ji měla FlyNiki, jenže všechny linky z bratislavského letiště byly nakonec zrušeny dříve než došlo k jejich prvnímu provozu.

Nový nejkratší mezinárodní let trvá jen 8 minut. Předstihne i rychlost zrušené linky mezi Vídní a Bratislavou
Zdroj: Wikimedia Commons
Domů
Sdílet
Diskuse