Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2016 12:58
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Facebook již brzy spustí pro celý svět svoji novou komunikační platformu. Má konkurovat oblíbenému Slacku

TECH PRÁCE
Uložit Uložené

Společnost Facebook v nadcházejícím měsíci zprovozní celosvětově očekávaný nástroj, který bude cílit na pracovní týmy.

Populární aplikace Slack, která se specializuje na vytváření ideálního zázemí pro zaměstnavatele a jejich zaměstnance za účelem dosažení lepší úrovně komunikace a sdílení relevantního obsahu, se v současné době (po třech letech od svého založení) může pochlubit přibližně třemi miliony uživatelů, což z ní dělá dělá jeden z nejoblíbenějších komunikačních nástrojů svého druhu. Není tak příliš divu, že se této zaběhlé platformě před nedávnem rozhodla začít konkurovat společnost Microsoft se svojí připravovanou novinkou nazvanou Skype Teams (Microsoft je vlastníkem také nástroje pro týmovou spolupráci Yammer) a stejně tak se chystá zacílit výhradně na firmy a pracovní týmy i nejrozšířenější sociální síť Facebook. Modrý gigant 32letého Marka Zuckerberga se totiž již od roku 2014 zabývá vytvořením nové firemní komunikační služby, jejíž základní funkce dostalo příležitost si vyzkoušet již několik vybraných organizací z různých oblastí podnikání. Dosud se jednalo o spíše úzkou skupinu testerů, platforma s názvem Facebook at Work se však již během následujícího měsíce dočká celosvětového zprovoznění

Facebook již brzy spustí pro celý svět svoji novou komunikační platformu. Má konkurovat oblíbenému Slacku
Zdroj: work.fb.com

Jak informuje zahraniční server TechCrunch, jednou z největších výhod chystané novinky Facebook at Work by mohlo být její dobře známé prostředí, které se velmi podobá právě známé sociální síti, a tudíž by letití uživatelé Facebooku neměli mít žádný velký problém s používáním nové platformy nebo orientací v jejím rozhraní. „Je jednoduché s tím začít. Ke spojení s kolegy si stačí založit nový účet na Facebook at Work, který je oddělený od vašeho osobního účtu, ale funguje na podobném principu,“ vysvětluje oficiální web nového projektu.

Doporučeno
Jak zvládnout pracovní pohovor levou zadní? Poradíme ti, jak získat tvůj vysněný job Jak zvládnout pracovní pohovor levou zadní? Poradíme ti, jak získat tvůj vysněný job 6. března 2024 13:00

Dle dostupných informací by se mělo jednat o placenou službu s formátem měsíčního předplatného, zatím však není jisté, kolik budou muset případní zájemci za její používání platit. Částka by se taky měla vztahovat na jednoho uživatele platformy, a tedy ne na celou společnost. Pro textovou, audio nebo video formu komunikace pak bude předplatitelům sloužit Messenger a chybět by neměly ani dodatečné aplikace či nástroje z dílny tvůrců třetích stran. „Pevně věříme, že propojenější pracoviště je produktivnější pracoviště, uvádí dále stránka služby a dodává, že zákazníci mohou díky využívání služby kromě vyšší výkonnosti pracovníků čerpat výhody také například v podobě menšího počtu běžných pracovních schůzek či nižších nákladů spojených s telefonními výdaji. Dáte službě Facebook at Work šanci i vy?

Facebook již brzy spustí pro celý svět svoji novou komunikační platformu. Má konkurovat oblíbenému Slacku
Zdroj: work.fb.com
Domů
Sdílet
Diskuse