Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2016 20:34
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Na stránkách Playboye se poprvé objevila žena s hidžábem. Odvážná žurnalistka Noor bojuje za změnu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Noor chce změnit svět.

Břežnové číslo časopisu Playboy způsobilo menší revoluci. Magazín totiž upustil od nahoty na svých stránkách a nahradil ji rozsáhlejším obsahem, což v nadcházejícím říjnovém čísle posouvá ještě o úroveň výše. V novém vydání si našla místo i 22letá muslimská žurnalistka Noor Tagouri, která se v magazínu Playboy objevila v rámci série Renegades. Ta představuje lidi, kteří se nebojí vysoupit z davu a přelomit zaužívaná pravidla svého zaměstnání nebo kultury.

Noor se v magazínu objevila v tradičním hidžábu a v nejbližších letech je jejím snem stát se první moderátorkou televizních novin v USA, která by měla právě muslimskou pokrývku hlavy. Žurnalistku Playboy označil za aktivistku bojující za změnu beze strachu z toho, že by měli její život znepříjemňovat nepřejníci. Mnozí dle ní stále nechápou, že muslimské ženy často hidžáb nosí dobrovolně a nikdo je do toho nenutí, což by měla široká veřejnost lépe pochopit a ze společnosti by se možná vytratilo mnoho nepříjemné atmosféry. Noor si za svoji účast v Playboy vysloužila už mnoho negativních reakcí a někteří ji začali na sociálních sítích osočovat, což jí ale nevadí a jak sama tvrdí, i nadále bude pokládat ty správné otázky a bojovat za to, čemu věří.


Domů
Sdílet
Diskuse