Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2016 13:02
Čas čtení 0:00
Klára Tomková

Free The Nipple: Kim Kardashian svými posledními outfity ukazuje, že by odhalené ženské poprsí nemělo být tabu

MÓDA
Uložit Uložené

Že by díky jejím lookům dvojímu metru ve vnímání ženských a mužských bradavek odzvonilo?

Jestli někdo svými outfity podporuje kampaň Free The Nipple, je to dozajista Kim Kardashian. Ženám bojujícím skrze kampaň Free The Nipple o rovnoprávnost obou pohlaví se nelíbí, že muži mohou chodit oblečeni jen do půl těla, kdežto u žen je to společensky nepřístupné. Ačkoliv mají být podle zastánců tohoto hnutí prsa neutrálním a nesexuálním orgánem, které mají obě pohlaví, jsou v řadě států ženy, které vystavují světu své bradavky, obviněny z obscénního chování a vzbuzení veřejného pohoršení. Stejně tak politika většiny sociálních sítí bojuje za cenzuru ženských bradavek, kdežto o mužské se nezajímá. To se mnohým ženám nelíbilo, a tak odstartovaly kampaň "Osvoboďte bradavky" a začaly postovat fotky bez podprsenky. K celebritám podporující toto hnutí, mezi kterými nechybí například Rihanna, Miley Cyrus či Cara Delevingne, se možná necíleně, ale díky svým outfitům zcela očividně připojila i Kim. Ačkoliv na sociálních sítích kampaň nepodpořila, názor že by se ženské bradavky na rozdíl od mužských neměly ukazovat na veřejnosti, zcela jistě nesdílí. 

Free The Nipple: Kim Kardashian svými posledními outfity ukazuje, že by odhalené ženské poprsí nemělo být tabu
Zdroj: FameFlynet

Že se Kim ukazuje ráda na veřejnosti nahá, to už víme nějakou dobu. Poslední dobou to ale zvládá i v oblečení. Po New Yorku se nedávno procházela v průhledných kozačkách, které ovšem nebyly tím nejbizarnějším a už vůbec ne tím nejprůhlednějším. Tím byl bralette Kim, který zcela odhaloval její dekolt. V dnešní době je takový outfity ženy stále ještě poněkud šokující (i když v případě Kim už asi ani ne), ale zajímavé je, že jinak tomu nebylo ve třicátých letech minulého století ani s odhalováním mužských bradavek. Až v roce 1936 se mužská odhalená hruď stala akceptovanou normou. Může se jí stát i ženská odhalená hruď? Kim svým lookem naznačuje, že by měla.


O to, aby i ženské odhalené poprsí přestalo být tabu, se Kim totiž stará nejedním outfitem. Na newyorském koncertě svého manžela v Madison Square Garden se ukázala skoro jako předák hnutí Free The Nipple. Na svou postavu, kterou si zvládá i po dvou dětech udržovat, je očividně náležitě hrdá.


V poslední době populární módní kombinaci širokých tepláků s pruhy na stranách, vysokých podpatků a elegantního vršku Kim předvedla v Paříži. Opět bez podprsenky



Že Kim podprsenky zrovna nemusí, nám dokázala i na letošních MTV VMAs, kde se opět předvedla v odhaleném outfitu


 

Ani Kanye se své partnerce nezvládal dívat do očí


Na přehlídky Balmain Kim každoročně chodí v outfitech, které by z fleku mohly mít modelky na molech. Jinak tomu nebylo ani letos na Paris Fashion Weeku, kdy outfit Kim obletěl svět rychleji než outfity z mola, protože to na první pohled vypadala, že  pod háčkovaným overalem nemá vůbec nic.




S prosazováním rovnosti ženského a mužského těla skrze outfity bez podprsenek nemá problém asi žádná ze sester Kardashian-Jenner. Zdali by cenzuře ženských prsou měla být učiněná přítrž a co si o celé kampani Free The Nipple a o rozdílu v posuzování ženské a mužské nahoty myslíte, nám dejte vědět do komentářů. Ačkoliv odvážné outfity Kim jsou pravděpodobně jen dalším nástrojem k poutání pozornosti na klan Kardashianek, nejsou zdaleka jediné, které odhalování ženských prsou prosazují. Na dvojí metr ve vnímání ženských a mužských bradavek upozorňuje i mnoho politiků nebo také renomovaná režisérka Lina Esco skrze film FreeTheNipple.


 Pre viac informácií zo sveta módy sleduj Restyler

Domů
Sdílet
Diskuse