Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2016 10:41
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nezameškal ani den školy, oželel rodinné dovolené a díky tomu mohl vyhrát iPad. Domů nakonec odešel jen s perem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tolik námahy kvůli plnícímu peru.

Nevynechat ani jeden školní den za celých pět let střední školy, to vyžaduje obrovskou míru cílevědomosti a vytrvalosti. Brit Sam Stannard z města Brighton bojoval poslední roky například i s nachlazením, ale protože nechtěl vynechat ani jeden den, vždy se z toho nějak vyhrabal a do školy se nakonec dostavil. Zpočátku to dělal z povinnosti, ale pak zjistil, že jeho škola motivuje studentskou docházku zajímavým způsobem. Každoročně se v závěru roku konala ceremonie, na níž se z lidí se stoprocentní docházkou vylosoval jeden šťastlivec a domů si odnesl iPad nebo laptop, po čem toužil i Sam. Za celých pět let střední školy proto chodil do třídy den co den a nakonec na konci pátého ročníku doufal, že se na něj konečně usměje štěstí a on vyhraje. Bohužel, štěstí se usmálo na jiného studenta a Sam si pak uvědomil, že za pět let perfektní docházky získal pouze certifikát a plnicí pero.

Nezameškal ani den školy, oželel rodinné dovolené a díky tomu mohl vyhrát iPad. Domů nakonec odešel jen s perem
Zdroj: Google Maps

Když se student zpětně ohlédl do minulosti a zjišťoval, že nemoci nevyležel v posteli, ale raději šel do školy, ba dokonce odmítal jít na rodinné lyžařské dovolené, jen aby mohl ráno vstát a jít  do školy, nadšení ho velmi rychle přešlo. Bylo mu líto, že zmeškal skvělé rodinné momenty kvůli plnícímu peru, ale konec konců může být rád, že měl možnost získat vzdělání. Méně šťastné děti po celém světě o vzdělání jen sní a tento Brit si stěžuje, že za perfektní docházku nezískal iPad, i když perfektní docházka by měla být samozřejmostí v první řadě.

Domů
Sdílet
Diskuse