Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2016 12:00
Čas čtení 0:00
Lucia Čakyová

Nejlepší čeští a slovenští fotografové na Instagramu: Příroda a architektura očima mladých talentů z našich končin

KULTURA
Uložit Uložené

Zapomeň na sychravé dny prostřednictvím nádherných záběrů od našich fotografů.

Další díl seriálu o nejlepších českých a slovenských fotografech na Instagramu je zde s novou částí a i dnes jsme si pro tebe připravili pár profilů, které stojí za pozornost. Jsi milovníkem úžasných záběrů a krásné přírody? Jsi fanouškem fotografování jako takového? Chceš si obohatit svůj Instagram o nové profily, které ti zaručeně zpříjemní den? Pak jsi tu správně a doporučujeme číst dál

V dnešní části se objeví pět fotografů z našich končin s vášní pro fotografii. Díky populární sociální síti Instagram jejich snímky nezůstaly skryty před světem, ale můžeme se jimi pokochat i my. Ve výběru se mezi samými muži konečně objeví i jedna fotografka a my jsme velmi rádi, že ti ji můžeme alespoň trochu představit. Jak už bývá zvykem, i dnes uvidíš nádherné záběry přírody či architektury a ještě mnohem více. Před tím, než přejdeme k fotkám, bychom ještě chtěli poděkovat za každý jeden mail, který nám přišel do schránky. A připomínáme, že pokud ses nenalezl v této části, nezoufej, možná se objevíš v budoucí. Nebudeme už dále zdržovat, pohodlně se usaď a užívej si záběry.
 
Znáš zajímavého a talentovaného fotografa ve svém okolí nebo jsi jím ty sám? Chceš se objevit v další části tohoto seriálu? Pak neváhej a pošli nám tip na mail [email protected] a možná se objevíš v dalším díle.


@lleeaag

Jak jsme už zmínili v úvodu, v dnešním díle se mezi muži fotografy po dlouhé době objeví i jedna fotografka. Jmenuje se Lea Jenčová a její profil si určitě zamiluješ. V hledáčku mladé slovenské fotografky se nejčastěji vyskytují slovenské velehory, ale Lea sem tam sáhne i do architektury či portrétů lidí. V jejím profilu také najdeme roztomilé snímky zvířátek včetně jejího čtyřnohého domácího miláčka. Jednoduše, doporučujeme.

@lukas.matulik

Po snímcích malebné slovenské přírody se dostáváme k fotografiím z trochu jiného soudku. Slovák Lukáš Matulík toho procestoval už docela dost. Hongkong, Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur. Architektura zmíněných míst očima talentovaného Lukáše tě okouzlí. My už jen čekáme na další záběry.

@noroborsky

Opět hory v celé své kráse. Noro Borský je slovenský fotograf, který všechen svůj volný čas tráví cestováním a fotografováním hlavně ve švýcarských, rakouských a italských Alpách. Nás zaujaly i Norovy snímky z ptačí perspektivy. Pokud se ti tento profil líbí tak jako nám, určitě ho nezapomeň podpořit kliknutím na follow.

@george_and_camera

Mladý Slovák Denis Goga se ve volném čase věnuje fotografování. Zachycuje zejména květiny, ale i portréty lidí. Nedá se nevšimnout, že Denis věnuje hodně času úpravě a postprodukci. Nám to však vůbec nevadí a věříme, že se zde najde mnoho fanoušků podobných snímků. Pokud tě zaujal Denisův styl se smyslem pro detail, víš kde máš klikat.

@danekpavel

To nejlepší na konec? Vždyť posuď sám. Český fotograf Pavel Daněk má na svém Instagramu neuvěřitelných více než 31000 followerů, což je na naše končiny docela vysoké číslo. I to svědčí o tom, že Pavlovy fotografie mají vysokou kvalitu a okouzlily už mnoho lidí. Pavel je také velký cestovatel a v jeho profilu najdeme nejvíce fotografií pocházejících z lokalit italských Dolomit, Bavorska, sousedního Rakouska či Slovinska. Následující záběry přírody ti rozhodně učarují.


Domů
Sdílet
Diskuse