Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2016 21:51
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Hodinky Apple Watch jsou podle nové studie jedním z nejpřesnějších fitness gadgetů

TECH
Uložit Uložené

Kvalita je jednoduše kvalita.

Rozmach nositelných zařízení s sebou přinesl bohatší možnosti, které nám dokážou výrazně usnadnit jak používání smartphonů, tak i budování vysněné postavy. Díky jejich kapacitám dokážeme totiž zjistit takové informace, jaké bychom bez nich za normálních okolností tak snadno neznali. To zahrnuje spálené kalorie, ujetou vzdálenost, detailní změnu převýšení a ty lepší gadgety nabízejí i užitečný snímač srdečního tepu. Sporná však zůstává přesnost přítomných senzorů a dalších technologických výdobytků, které data během pohybové aktivity sbírají nebo vyhodnocují.

Díky čerstvě publikované studii na odborném webu JAMA Cardiology dnes víme, že jedním z nejpřesnějších fitness doplňků na sledování sportovního výkonu jsou právě Apple Watch. Samozřejmě, kvality těchto smartwatch z Kalifornie nikdo nepodceňoval, ale teď to konečně máme černé na bílém. Podle slov odborníků se při měření našeho tepu mohou chlubit až 90 procentní přesností.

Zmíněná studie se skládala ze tří druhů fyzických zátěží, 50 dobrovolníků a čtyř gadgetů - fitbol Charge HR, Mio Alpha, Basis Peak a Apple Watch. Všechny uvedené kousky patří mezi to nejlepší, co v současnosti najdeme na pultech obchodů. Podstatné ale je, že k závěru dospěli pomocí EKG (99 procentní přesnost), jehož výsledky porovnávali s výsledky z testovaných nositelných zařízení.

Hodinky Apple Watch jsou podle nové studie jedním z nejpřesnějších fitness gadgetů
Zdroj: Apple
Domů
Sdílet
Diskuse