Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2016 19:04
Čas čtení 0:00
František Kulhánek

Zajímá vás, jaké otázky dostávají uchazeči o studium na Oxfordské univerzitě? Profesoři některé z nich odhalili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Žádné odborné a faktické informace, jak by mnozí čekali.

Prestižní University of Oxford je bezesporu jednou nejvyhlášenějších a nejlepších světových akademických institucí. Není zarážející, že se ročně na univerzitu přihlásí několikanásobně více studentů, než je schopna přijmout. Na jednotlivé fakulty se spolu hlásí přibližně 10 000 uchazečů, ale přijatých může být pouze 3 500 šťastlivců. O kvalitě studia svědčí i přední příčky ve světovém žebříčku nejlukrativnějších vysokých škol a univerzit, kde se letos umístila na 2. místě. Z Oxfordské univerzity vyšla taková jména, jako Richard Dawkins, Stephen Hawking, Oscar Wilde, J. R. R. Tolkien a Rowan Atkinson alias Mr. Bean, což svědčí o vysokém standardu absolventů. Díky světově vyhlášené pověsti se univerzita rozhodla odhalit pár běžných otázek, které "strašidelné" přijímací pohovory obsahují. Otázky vás možná zaskočí. Od potenciálních studentů se totiž nevyžadují přesná fakta a specifické informace, ale spíše mají tendenci prověřit způsob myšlení a schopnost pohotově a kreativně reagovat. Pokud tedy dokážete myslet mimo standardy a přemýšlení pod stresem vám nedělá problém, nepromarněte svou šanci. A teď si můžete sami odpovědět na otázky z různých fakult.

Zajímá vás, jaké otázky dostávají uchazeči o studium na Oxfordské univerzitě? Profesoři některé z nich odhalili
Zdroj: leeklab.physics.ox.ac.uk

Každý čtvrtý člověk umře ve Velké Británii v důsledku různé formy rakoviny. Na Filipínách je to každý desátý člověk. Co může stát za tímto rozdílem a jaké faktory jsou v této problematice rozhodující?

Otázka určená pro budoucí doktory.

Co znamená obviňovat někoho?

Otázka pro budoucí politiky, filozofy a ekonomy.

Který faktor dává novele nebo dramatu politickou povahu?

Tato otázka zaskočila uchazeče o studium moderních jazyků.

Dle více vědeckých studií mají prvorozené děti vyšší skóre v IQ testech než jejich mladší sourozenci. Co stojí za tímto úkazem?

Zájemci o experimentální psychologii se mohli setkat i s takovouto záludnou otázkou.

Představte si žebřík opřený o kolmou stěnu s nohami na zemi. Prostřední příčka je zboku namalována jinou barvou, takže ji můžete vidět jen ze strany. Jaký tvar střední příčka vytvoří, pokud spadne žebřík na zem?

Problém vhodný pro budoucí matematiky, kteří museli zapojit svoji fantazii ve velkém.

Domů
Sdílet
Diskuse