Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2016 19:23
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda chystá úplně nový crossover Polar. Pokud bude vypadat takto, máme se na co těšit

TECH
Uložit Uložené

Česká automobilka krom nového Kodiaqa nebo Yetiho chystá ještě menší SUV, lépe řečeno, crossover.

Nový Kodiaq se ještě ani nedostal do showroomů a už se o sto šest spekuluje o dalším SUV značky Škoda. Tedy lépe řečeno, ve věci je malý městský crossover, o kterém se již hovoří relativně dlouho. Jeho pracovní název zatím zní Polar, není však vyloučeno, že se tak nakonec bude jmenovat i ve finále. V každém případě, řeč je o vozidle vycházejícím ze současné Fabie, už i to tedy napovídá, že škodovka chystá auto, kterému se zejména v našich končinách mimořádně daří. Modulární platforma MQB a s ní spojená technika zaručí, že vozidlo by technicky nemělo být na míle vzdálené od samotné Fabie, jelikož však sériový Polar dorazí údajně až v roce 2018, ještě předtím se dočkáme faceliftu oblíbeného hatchbacku. Ten určitě naznačí i to, jakým směrem se ubere další SUV značky, jeho možnou podobu ale ukazuje i známý nezávislý grafik Remco Meulendijk. Ten na své stránce, mimo jiné, uveřejnil počítačový render se skutečně zajímavým výsledkem.

Vizualizace kombinuje známé křivky současných modelů značky Škoda, včetně nového SUV Kodiaq, od kterého si tento počin převzal i charakteristické prvky přední masky. Po bocích evidujeme výraznou linii, známou jako Tornado, přičemž směrem vzad jde o spleť křivek klasické Fabie, zejména při pohledu na výrazný C sloupek. Vzadu najdeme světla na styl modelů Superb a Kodiaq, nechybí ale ani masivnější nárazník s početným oplastováním. To se nese celým vozem, pochopitelně tak dotváří terénnejší look. Pravdou ale je, a to ať už bude nový Polar vypadat takto, nebo ne, že o vysloveně terénní auto zdaleka nepůjde, dokonce ani označení SUV si velmi nezaslouží i přesto, že bude disponovat vyšší světlou výškou a ochranným bodykitem. Podle posledních informací údajně tento crossover ani nedostane pohon všech čtyř kol, a pokud ano, tak jen v těch nejvyšších verzích. To by v konečném důsledku až takovým překvapením nebylo, protože i velký Kodiaq si jistě najde nemalou skupinu zákazníků, kterým postačí jen přední pohon, nemluvě o „zvednuté Fabii“. Polar bude jen o něco větší než Fabia, zároveň ale menší než Yeti, což také naznačuje, že skutečně půjde jen o v současnosti mimořádně populární, „městu vzdorné“ auto. Pokud by ale vypadalo jako tento počítačový výtvor, rozhodně půjde na dračku.

Škoda chystá úplně nový crossover Polar. Pokud bude vypadat takto, máme se na co těšit
Zdroj: rmcardesign.com
Škoda chystá úplně nový crossover Polar. Pokud bude vypadat takto, máme se na co těšit
Zdroj: rmcardesign.com
Domů
Sdílet
Diskuse