Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2016 9:36
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Nejtišší místnost na světě patří Microsoftu. Jeho tichá komora přivede slabší povahy k šílenství

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Společnost je na základě tohoto faktu držitelem Guinessova rekordu.

O významu Microsoftu na poli informačních technologií snad není potřeba velmi mluvit. Gigant, který vznikl jako realizace prvotní myšlenky mladíka Billa Gatese, se musí všemi možnými způsoby snažit, aby svým kolegům z branže dostatečně konkuroval. Pro výrobu kvalitních produktů jsou nutné i dostatečně kvalitní testovací podmínky. Tak, jak Intel má své laboratoře, které svou sterilitou překonávají hranice významu slova čistota, má i Microsoft vytvořené skvělé prostředí k tomu, aby z jeho dílny vycházely co nejkvalitnější věci. V případě audia jde jednoznačně o tzv. tichou komoru, která se nachází ve Washingtonu a je součástí zvukové laboratoře.

Její stavbu zrealizovala společnost Eckel, jejíž inženýři dokázali v průběhu tří měsíců, od května do července 2014, vybudovat nejtišší místnost na světě, která se skládá z jedné velké a dvou menších komor. Důvodem její výstavby bylo vytvoření místa, kde by bylo možné testovat a případně doladit ty nejkvalitnější audiosoustavy, které mají americkou společnost opouštět na cestě za zákazníky. Nezávislé testování následně ukázalo, že zvuková hladina na tomto místě dosahuje úrovně nepředstavitelných -20,6 dB. Jen pro upřesnění – pohyb částic ve vzduchu vydává zvuk o intenzitě -23 dB.

Lidé, kteří měli možnost nahlédnout do útrob komory, neskrývali smíšené pocity. Na jedné straně se u nich projevovala obrovská fascinace z místa, které je pro své neopakovatelné vlastnosti doslova unikátem, ale na straně druhé se nemohli ubránit úzkostným stavům či strachu. Ticho, při kterém slyšíte tlukot vlastního srdce, je dostatečným důvodem pro mnohé, aby toto místo navštívili. A pro komisi to byl důvod, aby mu udělila Guinessův rekord.

Nejtišší místnost na světě patří Microsoftu. Jeho tichá komora přivede slabší povahy k šílenství
Zdroj: wikipedia.org
Domů
Sdílet
Diskuse