Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2016 21:54
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple uvolnil aktualizaci iOS 10.1. Mezi softwarovými novinkami je i očekávaný režim Portrét

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Přichází nový aktualizační balíček.

Po pár týdnech od uvolnění operačního systému iOS 10 pro širokou veřejnost přichází řada na první větší aktualizační balíček. Zpřístupnění aktualizace předcházelo testování beta verzí a mezi hlavními vylepšeními nechybí ani déle očekávaný režim Portrét, ze kterého budou nadšeni majitelé 5,5palcového iPhonu 7 Plus. Jeho duální fotoaparát tak díky němu dokáže zachytit záběr s rozmazaným pozadím (bokeh efekt), což mu dá profesionálnější nádech. Čerstvě přidanému foto režimu k tomu poslouží vzájemná spolupráce dvojice přítomných objektivů sedmičky - 56 mm teleobjektivu a 28 mm širokoúhlého objektivu.

Aktualizační balíček iOS 10.1 mimo jiné přináší i opravy několika podstatných chyb. Část z nich je určena pro aplikaci Messages, uživatele inteligentních hodinek Watch a nezapomnělo se ani zlepšení Bluetooth konektivity u příslušenství od třetí strany. V Messages přibyla možnost znovu spustit full screen efekty, přičemž efekty fungují i během zapnuté redukce pohybu. Aktualizace by měla být dostupná během nadcházejících dnů. Zpřístupnění totiž s největší pravděpodobností probíhá v postupných vlnách, kde jsou upřednostněny velké spotřebitelské trhy jako USA nebo země ze západní Evropy.

Domů
Sdílet
Diskuse