Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2016 9:12
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Jak si žijí opravdové princezny současnosti? Královské rodiny o své krásky dbají

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

K výměně by nás nemuseli dlouho přemlouvat.

Většina světových monarchií již ztratila svou skutečnou moc, nebo byla zrušena úplně, avšak potomci jednotlivých královských rodů žijí i nadále. Nezáleží na tom, že některé monarchie byly zrušeny, protože oficiální tituly si mohly rodiny většinou ponechat, a proto se nyní můžeme podívat na zajímavé osobnosti a zejména krásné slečny či ženy s titulem princezna.

Princezna Charlotte Casiraghi z Monaka

V nástupnické linii na trůn v Monaku je sice Charlotte Casiraghi až čtvrtá, ale to by v žádném případě nemělo vadit potenciálnímu ženichovi. Charlotte má jednoho syna, ale vztah s jeho otcem jí nevyšel, a tak momentálně stále hledá osobu, se kterou by si dokázala představit zbytek svého života plného luxusu a rozmazlování. Zajímavé na přitažlivé 29leté princezně je i to, že její babičkou byla nádherná herečka Grace Kelly. Charlotte mimo jiné miluje jízdu na koni, a i když už pracovala pro pár významných firem, asi ti nemusíme připomínat, že ona a její rodina mají peněz víc než dost.

Princezna Mako z Japonska

I když císařská rodina ztratila v Japonsku skutečný vliv již před mnoha desetiletími, od roku 1989 v jejím čele stojí Akihito a jeho rodina je také pořádně rozsáhlá. Jeho nejstarší vnučkou je právě princezna Mako, která nejenže zvládla vystudovat univerzitu v domácím Tokiu, ale vydala se i do světa, tedy konkrétně do sousedního Rakouska a v Japonsku patří mezi nejpopulárnější osoby. Už před několika lety se díky její fotografiím ve školní uniformě stala velkou a žádanou hvězdou zejména mezi japonskými milovníky anime a v kombinaci s jejíma pronikavýma a hlubokými hnědýma očima i celkem chápeme proč.

Princezna Leonor ze Španělska

Pokud se nestane nic závažného, za pár let se na španělském trůnu objeví dnes teprve 10letá princezna Leonor. Už její věk napovídá o tom, že Leonor je dcerou současné královské dvojice a stejně tak se nachází i na prvním místě v nástupnické linii španělského trůnu, takže mladá slečna má o budoucnost jednoznačně postaráno. Nemůže sice ještě žít hodně cestovatelský a dobrodružný život jako její starší kolegyně, ale o to více se stále raduje z nevinných dětských dob, aniž by musela dávat pozor na politickou situaci a reprezentativní řízení země.

Princezna Imán z Jordánska

Možná jedna z nejsympatičtějších princezen na celém světě, jordánská princezna Iman se na veřejnosti tak často neobjevuje. Její rodiče, současný královský pár Jordánska, ji zatím drží relativně nakrátko a nedovolují jí četná veřejná vystoupení, což se může s přibývajícím věkem a důležitostí změnit. Krásná Imán momentálně navštěvuje univezitu ve Spojených státech amerických, a i když má jen 20 let, už dnes vypadá velmi reprezentativně, a když se jednoho dne stane královnou, určitě bude v oficiálním oděvu vypadat ještě lépe než její předchůdkyně.

Princezna Luisa María z Belgie

Mladičká belgická princezna by se dala přirovnat k té jordánské, protože na veřejnosti se tak často neobjevuje a věnuje se spíše svému studiu. Belgická princezna navštěvuje školu ve Spojeném království a užívá si sladký a zejména bezstarostný studentský život. Je velmi nepravděpodobné, že by se jednoho dne posadila na belgický královský trůn, protože se v súčanosti nachází až na devátém místě v nástupnické linii, ale při určité bláznivé shodě okolností by se jí to mohlo podařit. Zatím se však můžeme radovat z toho, že krásná 21letá princezna nemá oficiálního přítele, a pokud ji tedy půjdeš navštívit do Spojeného království a zapůsobíš na ni, leccos se může v tvém životě změnit.

Princezna Maria-Olympia z Dánska a Řecka

Jedna z nejsympatičtějších princezen v tomto seznamu se jmenuje Maria-Olympia a je zároveň princeznou Řecka i Dánska. Na rozdíl od mnoha jiných princezen, Maria-Olympia nemá se svou přítomností na veřejnosti žádný problém a ráda se ukazuje ve světle reflektorů například v New Yorku, kde momentálně studuje a dokonce si už zkusila i stáž v prestižním módním domě Dior. Svůj titul princezny si zachovala i poté, co byla monarchie v Řecku oficiálně zrušena, a tak se může všude chlubit, že jí v žilách koluje modrá krev.

Gabriella z Rakouska

Nemusíš se divit, monarchie v sousedním Rakousku nebyla obnovena, avšak jako v případě řecké princezny Marie-Olympie, i rakouský císařský rod si mohl své tituly ponechat. Sympatická vévodkyně Gabriella je tedy, co se týče rodinných vztahů, pravnučkou posledního rakousko-uherského císaře Karla I. A ve svých 22 letech se těší na svou pestrou budoucnost.

Princezna Pauline z Monaka

Monacká princezna Pauline si nemůže stěžovat na své rodinné ani finanční zázemí, ale její případné ambice posadit se jednoho dne na trůn v Monaku narážejí na množství překážek. Je dcerou princezny Stephanie a její osobního strážce Daniela Ducrueta, což z ní nedělá nejideálnější nástupnici trůnu, a když už jsme u toho, v samotné nástupnické linii je až čtrnáctá. Své nástupnické starosti však absolutně neřeší a raději se soustředí na to, co miluje, a tedy cirkusy, gymnastiku či skákání do vody. Pauline je zkrátka aktivní sportovkyně a dala by se použít jako skvělý příklad pro mladé lidi.

Amelia Windsor ze Spojeného království

Krásná a mladá Amelia z rodu Windsorů se nemá za co stydět. V jejím dokonalém životě bys nenašel asi ani jeden skandál, i když v takovém mladém věku by se nic jiného čekat nedalo, a na rozdíl od některých kolegyň přímo miluje světla reflektorů a kamery. Stihla se už objevit i na titulní stránce magazínu Tatler, ráda by jednoho dne naplno pracovala jako žurnalistka a k tomuto cíli směřuje i prostřednictvím svého studia na univerzitě. Mimochodem, Amelia je prapravnučka britského krále Jiřího V., takže modré krve jí v žilách koluje dostatek.

Princezna Alexandra z Lucemburska

Poslední princezna ze seznamu se jmenuje Alexandra, dovršila již věku 24 let a jak jsi pochopil už z nadpisu, je nástupničkou trůnu v Lucembursku. Jako v mnoha jiných případech, ani Alexandra se na něj ve skutečnosti asi nikdy nedostane, protože je v linii až pátá, ale to jí vůbec nevadí. Zaměřuje se raději na své sportovní aktivity, kterých je nepočítaně, a kdyby každý z nás například aktivně hrával sporty a do toho dokázal ještě i mluvit pěti jazyky, byl by tento svět o něco krásnější. Alexandra si dokonce vyzkoušela už i účast na tenisovém turnaji Wimbledon, a i když velmi neuspěla, snaha se cení i v tomto případě.

Domů
Sdílet
Diskuse