Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2016 10:54
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Cork je chytrý přenosný reproduktor, který využívá použité láhve od nápojů na zlepšení kvality zvuku

TECH
Uložit Uložené

I takto je to možné.

Poslední dobu se jakoby roztrhl pytel s audio příslušenstvím fungujícím prostřednictvím bezdrátové Bluetooth konektivity. Spotřebitelský trh zaplavilo hned několik slušně vybavených modelů, které nesou známé značky, ale Cork je jiný. Ne tím, že za ním nestojí velký výrobce, ale jeho netradiční funkcionalitou. Tento šikovný reproduktor s kompaktními rozměry a pěkným vizuálním vzhledem má přizpůsobený tvar, aby jej uživatel mohl nasadit na otvor použité lahve a tím zlepšil úroveň kvality reprodukovaného zvuku. Na tu má vliv jak tvar, tak i její velikost včetně přítomného materiálu, takže každá jedna fyzicky rozdílná láhev v podstatě nabídne i rozdílný výsledek. Video níže ukáže, jak tato zajímavá novinka funguje přímo v praxi.
 
„Cork využívá prázdnou láhev jako příslušenství na zlepšení hloubky a čistoty písní; kompenzuje to kompromisy, které malé reproduktory dělají směrem ke kvalitě zvuku, aby mohly poskytnout lepší portabilitu.“

Reproduktor se momentálně snaží na crowdfundingovom webu Kickstarter získat finanční pomoc na realizaci od potenciálních podporovatelů projektu, přičemž pouze za pár dní od spuštění dokázal vysbírat přes 20 tisíc dolarů, což byl původní cíl tvůrců, na který si vyhradili více než jeden měsíc. S rostoucím množstvím peněz zřejmě také poroste funkcionalita nebo uvidíme ještě jedno pokročilejší provedení. Není to sice zaručeno, ale poměrně hodně projektů, které tento chytrý způsob získávání nezbytných financí využilo a nakonec uspěli více, než původně očekávali, na takovou strategii přistoupilo. Své připravované produkty tak obohatili o něco, co v plánech nejdříve nefigurovalo, a tím potěšili nejednoho zájemce.

Cork je chytrý přenosný reproduktor, který využívá použité láhve od nápojů na zlepšení kvality zvuku
Zdroj: Cork
Cork je chytrý přenosný reproduktor, který využívá použité láhve od nápojů na zlepšení kvality zvuku
Zdroj: Cork

Cork disponuje jednoduchým a unikátně vypadajícím designem, intuitivním ovládáním a na konstrukci najdeme výrazné LED světlo, které nám signalizuje, zda se právě nabíjí, nebo používá. Jediné hardwarové tlačítko umožňuje vypínání / zapínání a také realizaci kabelové synchronizace s osobním počítačem, přičemž ta probíhá přes běžný microUSB port. Vybrat si momentálně můžeme ze čtyř barevných kombinací - černé, červené, bílé a stříbrné. K reproduktoru budou k dispozici i dva vyměnitelné a snadno omyvatelné nástavce, abychom neměli problém s připevněním na několik typů lahví. A co cena? Pokud stihnete limitované možnosti, zařízení vás vyjde na 38 nebo 42 amerických dolarů. Po příchodu do obchodů cena stoupne na více než 50 dolarů. První kusy dorazí svým novým majitelům někdy během prosince ještě letos. Všechny podstatné technické specifikace najdeš na obrázku níže.

Cork je chytrý přenosný reproduktor, který využívá použité láhve od nápojů na zlepšení kvality zvuku
Zdroj: www.kickstarter.com
Domů
Sdílet
Diskuse