Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2016 9:51
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Po 21 dnech letěl 90 sekund volným pádem. Rus překonal rekord v BASE jumpu díky seskoku z výšky 7700 metrů

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Šestá nejvyšší hora světa pro něj byla výzvou.

Nedávno jsme se zatajeným dechem společně sledovali BASE jump do oblak v luxusním Dubaji, ale ten se ani zdaleka nechytal na to, co poslední roky tvoří v hlavě ruský odvážlivec Valery Rozov. Ve spolupráci s několika sponzory se mu ještě v roce 2013 podařilo vylézt až na severní stěnu Mount Everestu a seskočit z výšky neuvěřitelných 7220 metrů, což by zřejmě každý normálně smýšlející člověk zavrhl ještě před samotnou výpravou. Valery však není normální ani zdaleka a právě to mu umožňuje posouvat své hranice stále dál a dál.

Po 21 dnech letěl 90 sekund volným pádem. Rus překonal rekord v BASE jumpu díky seskoku z výšky 7700 metrů
Zdroj: Red Bull

Poslední rok se pečlivě připravoval na to, aby svůj předchozí světový rekord starý tři roky zlepšil ještě o několik stovek metrů a ideální se ukázala být šestá nejvyšší hora světa Čho Oju nacházející se na hranicích mezi Nepálem a Čínou. 51letý Rus se se svým týmem dostával na místo seskoku ve výšce až 7700 metrů celých 21 dnů přes náročné počasí i terén, ale očividně to nakonec stálo za to. Po tolika dnech strávených v zasněženém a mrazivém prostředí se ve vzrušujícím momentě Valery postavil na kraj skály a skočil do chladného neznáma. Jeho seskok ve volném pádu trval až 90 sekund a další 2 minuty pak letěl pomocí padáku, aby nakonec bezpečně přistál a svůj vlastní světový rekord zlomil. Nevíme, zda se Valery v budoucnu chystá svůj rekord ještě překonávat a kdoví, jestli je to vlastně ještě možné, a tak se radujme z toho, že to tento odvážný Rus nakonec zvládl.

Domů
Sdílet
Diskuse