Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2016 19:09
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Čech v nejprestižnějším pokerovém turnaji vyhrál téměř 50 milionů korun. Výsledek jej ovšem zklamal

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Český pokerový hráč Vojtěch Růžička si domů z Ameriky přiveze v přepočtu asi 48 milionů korun. V druhém finálovém dni turnaje WSOP umístil na více než slušném pátém místě.

Český pokerový profesionál Vojtěch Růžička usedl na začátku tohoto týdne u finálového stolu nejvýznamnějšího světového šampionátu WSOP (World Series of Poker - Světová série v pokeru), kde se ovšem jeho naděje na absolutní vítězství definitivně rozplynuly již během první hodiny druhého závěrečného dne. 30letému rodáku z Liberce, který do předposledního kola turnaje vstupoval ze třetí příčky, se nevydařil riskantní pokus o blafování a na další hru mu tak již nezbylo dostatečné množství žetonů. Z Las Vegas se však český hráč nevrací bez odměny, za páté místo v turnaji si totiž domů odveze senzační částku 1,93 milionu dolarů (~48 milionů korun). Po Martinu Staszkovi se tak Vojtěch Růžička stal teprve druhým Čechem v historii, jemuž se podařilo probojovat se až na stůl finalistů v Main Eventu každoroční série.

Čech v nejprestižnějším pokerovém turnaji vyhrál téměř 50 milionů korun. Výsledek jej ovšem zklamal
Zdroj: pixabay.com

Ačkoliv se jedná o nesporně vynikající výsledek, Růžička po svém relativně brzkém vyřazení neskrýval pocity zklamání„Tak tohle mne skutečně bolí. I přesto jsem si však jistý, že jsem zvolil správnou taktiku. Tuto báječnou zkušenost jsem si užil,“ vyjádřil se (neoficiální) pátý nejlepší hráč pokeru světa na svém twitterovém profilu, kde posléze také nezapomněl poděkovat svému trojčlennému týmu trenérů.

S touto populární karetní hrou český hráč podle svých slov začínal během univerzitních studií a z pouhé nezávazné volnočasové aktivity se postupně stalo hraní na profesionální úrovni. „S pokerem jsem začal na vysoké škole, zhruba před deseti lety. Ze začátku jsem to měl spíše jako koníčka. Ještě nebyl ten pravý boom pokeru na internetu. Když dneska mluvím s mladými kluky, kterým je třeba 23 let, tak říkají, že začínali v patnácti. A hráli to ve škole pod lavicí. Já jsem začal až ve dvaceti, když jsem viděl nějaké přenosy v televizi,“ řekl v minulosti Růžička, který díky svému talentu nebyl nikdy nucen navštěvovat „normální“ zaměstnání

V závěrečném střetu se proti sobě dvě hodiny po dnešní půlnoci utká trojice Američanů Qui Nguyenem, Cliff Josephy a Gordon Vajo, kteří se poperou o první cenu v podobě ohromných 8 milionů dolarů (~197 milionů korun). Na hráče na druhém místě čeká 4,66 milionu dolarů a třetí hráč získá neméně lákavou výhru 3,45 milionu dolarů. Letošního ročníku WSOP, který započal v létě 9. července (júl), se zúčastnil celkový počet 6 737 hráčů pocházejících ze 79 různých zemí, což je pátá nejvyšší účast od vzniku celé série.

Domů
Sdílet
Diskuse