Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2016 7:19
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Jennifer Lawrence a Chris Pratt nabízejí netradiční pohled na život na vesmírné lodi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nejnovější záběry pro sci-fi Passengers jsou příslibem, že se bude na co dívat.

Na Passengers se velmi těšíme. Vesmírné sci-fi filmy poslední dobou nabírají podobnou energii a zájem diváků jako westernovky, není tedy divu, že se do jedné pustili i Chris Pratt a Jennifer Lawrence. Druhá jmenovaná mi rozhodně nesedla v každém filmu, ale v tomto případě jí věřím a myslím, že zaujme i svým talentem a hereckým přesahem, nejen svým vzezřením. Passengers je totiž sci-fi drama, ve kterém uvidíme Auroru a Jima v situaci, s jakou se v podobných projektech častokrát nesetkáváme. Nejlepší na tom je, že nám trailery stále nevyzradily zvrat či vedlejší dějové linky. Může se z toho tedy vyklubat skutečně příjemné a velké překvapení.
 
Děj se odehrává na lodi, která cestuje napříč vesmírem směrem k nové kolonii. Háček je v tom, že je vzdálená sto dvacet let cesty a protože lidský život je o něco kratší, posádka musí být uložena do hyperspánku. Vše probíhá hladce až do momentu, kdy se s lodí něco stane. Dva pasažéři, Jim a Aurora, jsou probuzení ve čtvrtině cesty. Mají veškerý luxus jen pro sebe a brzy se také sblíží. Loď je však v ohrožení a oba mají na svědomí 5 000 životů, které musí zachránit před zkázou.

Snímek Passengers je zrežírovaný talentovaným Morten Tyldumem (The Imitation Game) a kromě dvou výše uvedených herců uvidíme i Michaela Sheena (Midnight in Paris), Laurence Fishburna (The Matrix) a Auroru Perrineau (Jem and the Holograms). Samotný scénář od Jona Spaihtsa (Prometheus) se poflakoval v Hollywoodu už pár let a až nyní dostal šanci se dostat k větší mase diváků. Kdysi se diskutovalo o Keanu Reevesovi jako hlavním protagonistovi, avšak dnes už dobře víme, jak to dopadlo. Podle slov režiséra by měl být film navenek epický, ale uvnitř jakousi intimní záležitostí s několika zvraty. Příběh o tom, co je pro život důležité a co nás dělá šťastnými. Doufáme, že to i tak skvěle dopadne. Co si o traileru myslíte vy? Nám se zdá, že zde máme náběh na novou sci-fi klasiku. Svítá snad Sony na lepší časy? Premiéry se dočkáme 5. ledna 2017. Vidíme se v kinosálech?

Jennifer Lawrence a Chris Pratt nabízejí netradiční pohled na život na vesmírné lodi
Zdroj: Sony
Domů
Sdílet
Diskuse