Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2016 20:24
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Legendární londýnský klub Fabric se nakonec nezavře. Licence mu bude znovu udělena za přísnějších podmínek

HUDBA
Uložit Uložené

Po dvou úmrtích 18letých kluků byl Fabric uzavřen. Nyní se však celá situace otočila a vypadá to na zářnou budoucnost.

Pokud se alespoň trochu zajímáte o hudební dění na britských ostrovech, určitě vám neuniklo plánované uzavření legendárního klubu Fabric. Došlo k tomu oficiálně z důvodu, že na místě docházelo k nelegálnímu obchodu a užívání drog, v jehož následku v posledních letech zemřeli dva teenageři. V zákulisí se ale mluvilo především o velkém tlaku ze strany developerských společností.

Klub patří mezi nejnavštěvovanější podniky v Londýně a jeho dveřmi od roku 1995 prošlo už více než sedm milionů lidí. Když tak začalo hrozit, že klub nedostane i přes opakované odvolání licenci k umožnění dalšího provozu, strhla se na internetu obří kampaň #savefabric, kterou pomohly zviditelnit desítky známých osobností. Vše vyeskalovalo v petici, pod kterou se podepsalo více než 150 000 lidí. Dlouho to ale vypadalo, že ani obří zájem veřejnosti nepomůže klub zachránit a uvažovalo se také o přesunutí klubu do jiných prostorů.

Starosta Londýna Sadiq Khan se k celé věci vyjádřil tak, že rozhodně nemá zájem na tom neprodloužit klubu licenci a dodal, že vyhlášené londýnské kluby jsou součástí kultury. Společně se svým týmem tak začal pracovat na vyřešení celé situace a nalezení řešení, které by klubu umožnilo pokračování a zároveň zajistilo bezpečí návštěvníků. Důvod je jednoduchý, Londýn za poslední roky přišel kvůli zpřísnění podmínek provozu o více než 50 % nočních podniků a vedení města musí tuto situaci řešit.

 

Dnes se na internetu objevila skvělá zpráva. Fabric novou licenci dostane za podmínky, že zvýší ostrahu v prostorech klubu a zavede tzv. anti-drug rules. V souvislosti s tím bude do klubu povolen vstup až od 19 let a každý kdo bude v klubu přistižen při užívání nebo prodeji drog dostane doživotní zákaz vstupu do klubu. Uvidíme tak, jak se vedení klubu s novou výzvou popasuje.

Domů
Sdílet
Diskuse