Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2016 11:22
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nechal si ukrást mobil, aby pak o zloději natočil celý dokument. Jaký člověk ukradne telefon a kde tvé zařízení skončí?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mimořádně zajímavý krátký film od mladého Holanďana.

Člověk se zamyslí nad tím, k čemu všemu se dokáže potenciální zloděj jejich mobilního telefonu dostat až poté, co ho skutečně někdo ukradne. Stalo se to i mladému muži jménem Anthony van der Meer z Holandska, kterému ještě před více než rokem ukradli jeho iPhone přímo v restauraci. Když začal přemýšlet nad tím, co všechno by o něm zloděj mohl zjistit, rozhodl se udělat vlastní experiment. Koupil si mobil HTC s Androidem, nainstaloval do něj aplikaci Cerberus, díky níž mohl mobil ovládat i na dálku a aplikace v něm zůstala i po resetování, a pak už jen čekal, než ho někdo ukradne. Trvalo to déle, než si myslel, ale nakonec se to podařilo v metru.
 
Místo toho, aby zůstal Anthony vystrašený, těšil se na to, až zjistí více informací o tom, kdo stál za jeho krádeží. Postupně sledoval přesná místa, kde se zloděj nacházel, zhotovoval fotografie, nahrával zvuky i videa a stále více se se zlodějem sbližoval. Zjistil, že se jedná o přibližně 40letého Egypťana, který přespával v ubytovnách pro bezdomovce, byl silně věřící a neměl peníze nazbyt. Postupem času mu ho dokonce začalo být líto a koupil mu kredit, protože ten jeho byl vyčerpáván na nahrávání svých informací, avšak zjevně si toho zloděj všiml a to ho vystrašilo. Anthony se pak přemístil na místo, které se ukazovalo jako poslední a chtěl před domem s telefonem zanechat skrytou kameru. Nečekal, že se najednou otevřou dveře a před ním bude stát sám zloděj. V té chvíli prý Anthony ztratil všechny sympatie, protože zloděj páchl po hašiši a vypadal mimořádně agresivně, což se jevilo jako přesný opak toho, co o něm Anthony zjišťoval na internetu.

Z telefonu byla nakonec vytažená SIM karta a dlouhou dobu se nic nedělo. Anthony si myslel, že jeho telefon se už navždy ztratil, ovšem když už měl svůj krátký film s názvem Find My Phone prakticky dokončený, najednou se rozsvítila zelená kontrolka a telefon byl opět online. Tentokrát se měl nacházet v dalekém Rumunsku a Anthony slíbil, že se pokusí dát dohromady i druhou část.

Domů
Sdílet
Diskuse