Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2016 16:55
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Ryan Gosling se objevuje vedle Ricka Deckarda v podání Harrisona Forda v úžasném traileru pro pokračování kultovního Blade Runnera

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dosáhne sequel od režiséra snímků jako Arrival či Sicario na kvality slavného předchůdce? Debutové záběry vám napoví.

O chystaném pokračování dnes již kultovní sci-fi klasiky s názvem Blade Runner, které si vzal na starost nesmírně talentovaný Denis Villeneuve, už všichni fanoušci určitě velmi dobře vědí. Jak je však u tvorby kanadského filmaře známo, i očekávaný snímek Blade Runner 2049 byl velmi dlouho zahalen pořádnou rouškou tajemství, a my jsme tak měli k dispozici pouze ty nejmenší drobky. Mnohé z vás ale dozajista potěší skutečnost, že dnes je tomu definitivně konec. Světlo světa totiž nespatřila pouze oficiální synopse filmu, ale dokonce i debutový teaser s vůbec prvními záběry. I navzdory tomu, že neprozradí téměř nic, okamžitě vás pohltí tím krásné známým neo-noirovým „smradem“, který je pro prvního Blade Runnera tak typický. Koneckonců, posuďte sami.

Příběh se bude odehrávat třicet let po událostech z prvního filmu, přičemž nám představí nového Blade Runnera a zároveň i důstojníka LAPD (Los Angeles Police Department) jménem K (Ryan Gosling - The Nice Guys, Drive, The Notebook), kterému se podaří odhalit jedno dlouho ukrývané tajemství. Tajemství s potenciálem uvrhnout do chaosu všechno to, co ze společnosti ještě zbylo. Objev ústředního hrdiny ho tak následně donutí k snaze vypátrat Ricka Deckarda (Harrison Ford - Star Wars, Indiana Jones, Blade Runner), bývalého Blade Runnera, který byl poslední tři dekády nezvěstný.
 
Jak říkají starší informace, ikonické postavy v podání Harrisona Forda bychom se sice měli dočkat až někdy v průběhu třetího aktu, půjde však o velmi klíčový okamžik. Gosling totiž prozradil, že štáb dlouhou dobu natáčel bez Forda, který se ke zbytku přidal až někdy v závěru. No na stranou druhu, je docela možné, že Harrison pouze natočil všechny své scény najednou a ty se ve fázi postprodukce jednoduše rozmístí rovnoměrně po celém filmu. Inu, jak to nakonec bude, to se s největší pravděpodobností dozvíme až příští rok v kině.

Zleva: Denis Villeneuve, Ridley Scott, Harrison Ford a Ryan Gosling

Ryan Gosling se objevuje vedle Ricka Deckarda v podání Harrisona Forda v úžasném traileru pro pokračování kultovního Blade Runnera
Zdroj: Stephen Vaughan/Warner Bros.

Režíruje již výše zmíněný Denis Villeneuve (Arrival, Sicario, Prisoners), Hampton Fancher (Blade Runner) spolu s Michaelem Greenem (animák Green Lantern: Emerald Knights) se postarali o scénář, který vychází z nápadu Fanchera a Ridleyho Scotta, za kameru se postavil skvělý Roger Deakins (neuvěřitelných 13 nominací na Oscara) a hudební složku doplní famózní Islanďan Johann Jóhannsson. Co se samotného hereckého obsazení týče, tak kromě zmíněného Forda a Gosling se ve filmu se objeví například i Jared Leto, Robin Wright, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Carla Juri, Dave Bautista, Barkhad Abdi, hiam Abbass či David Dastmalchian. Celý projekt je navíc pod produkčním dohledem tvůrce originálu z roku 1982. Premiéra v českých a slovenských kinech je naplánována na 5. října 2017 a vše zatím nasvědčuje tomu, že se opravdu máme na co těšit. Jak se Blade Runner 2049 zatím zamlouvá vám? Rozhodně se s námi podělte o své dojmy v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse