Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2017 10:08
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Herní notebook Acer Predator 21 X s dvěma grafickými kartami GTX 1080 míří do obchodů. Z jeho ceny se vám ale udělá zle

TECH
Uložit Uložené

Pokud jsi nepřemýšlel nad prodejem ledviny, tak je nejvyšší čas.

Pamatujete si na šílený laptop od tchajwanského Aceru ze začátku loňského září? Pokud ne, nevadí. Predator 21 X můžeme klidně označit za gamerské porno, protože se v jeho útrobách nachází tak výkonný hardware, že ho výrobce začne zanedlouho prodávat za téměř 9 tisíc amerických dolarů (~230 000 Kč). Ano, čtete dobře, devět tisíc dolarů. Co je na něm tedy tak drahého? Technické specifikace tohoto obra tvoří dvě špičkové grafické karty NVIDIA GTX 1080, zaoblený displej (2 560 x 1 080 pixelů) s 21palcovou úhlopříčkou, poměrem stran 21:9, 120Hz obnovovací frekvencí i funkcionalita G-Sync a pokročilá technologie Tobby pro sledování očí uživatele, což mu usnadní ovládání operačního systému nebo obohatí hraní her. Myš, klávesnici a ani gamepad ní totiž nenahradíme. Spíše by se dala přirovnat k trojrozměrnému dotyku z displejů v novějších iPhonech, který nám výrazně zlepšil uživatelské zkušenosti. Problém ale nebude ani s rozpoznáváním lidských tváři, protože hardwarová výbava zahrnuje i infračervenou kameru.

Herní notebook Acer Predator 21 X s dvěma grafickými kartami GTX 1080 míří do obchodů. Z jeho ceny se vám ale udělá zle
Zdroj: Acer

Výpočetní výkon velikého a těžkého Windows laptopu Acer Predator 21 X má na starosti sedmá generace procesorů Intel Core i7 s architekturou Kaby Lake, přičemž jsou k dispozici čtyři DDR4 sloty, kam lze dohromady připojit až 64 GB velkou operační paměť. Chlazení zase zajišťuje pět kvalitních ventilátorů a deset tepelných trubic. Základní úložiště novinky disponuje kapacitou 2 TB. Mechanická klávesnice Cherry MX nabízí několik barev osvětlení a přítomný touchpad lze fyzicky změnit na tradiční numerická tlačítka. Integrovaný zvukový výstup (4.2) se skládá ze čtyř reproduktorů a také dvou subwooferů. Více vizuálních detailů najdeš na níže uvedeném videu od Circuit Breaker.

Domů
Sdílet
Diskuse