Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2017 22:28
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Japonec koupil v aukci více než dvěstěkilového tuňáka za více než 16 milionů korun. Chtěl se totiž stát majitelem první prodané ryby v Tokiu

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

Majitel sushi restaurací přezdívaný „Král tuňáků“ zabojoval o první rybu tohoto roku.

Tuňák obecný s hmotností 212 kilogramů (na tuňáky nic světoborného) byl prodán na aukci v Tokiu za astronomických 6,3 milionu korun (637 000 dolarů, 74,2 milionu jenů). Vydražil si ho Japonec Kiyoshi Kimura přezdívaný „Král tuňáků“, a to tak, že zkrátka přihazoval až do momentu, kdy se ostatní vzdali. Aukce probíhala na japonském rybím trhu Tsukiji. Při jeho prvním otevření na Nový rok se na něm sejdou všichni, co se rybami živí a je tradicí, že se první ryba draží. Majitelé restaurací, výrobci sushi, distributoři a další tak každoročně projeví své bohatství tím, že se částka za prvního prodaného tuňáka toho roku vyšplhá do astronomických výšin. Kiyoshi Kimura je však bohatým majitelem řetězce sushi restaurací a nenechal si ujít, aby o něm místní noviny psali jako o tom, kdo si koupil „novoročního tuňáka“. 

First sold-in-Japan tuna sold in auction for 637 000 dollars
Domů
Sdílet
Diskuse