Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2017 15:21
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Internetoví perfekcionisté se zamilovali do stavby silnice v Austrálii. Dokonalou efektivitu a rychlost bychom jim mohli závidět

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Australané vědí, jak na to.

Není jednoduché pouštět se do velkých konstrukčních projektů, ale stavbaři v odlehlé části Austrálie neměli na výběr. Před pár týdny se pustili do stavby cesty, která sice neměla sloužit hustém provozu, ale měla spíše pomáhat lidem překonávat dlouhé vzdálenosti přes pusté oblasti Austrálie. Australané proto v těchto místech staví speciální cesty, jejichž instalace je velmi rychlá, ale nevydrží desítky let i kvůli tomu, že stojí zejména na pískovém podloží. V oblasti The Shire of Moora proto dělníci pracovali jako usilovné včeličky a pouze v průběhu dvou dnů se jim podařilo postavit téměř 5 kilometrů zbrusu nové silnice, která umožní místním obyvatelům pohodlně projet i přes kousky země, kde by jinak automobily mohly selhat a po zveřejnění videa na Facebooku se internet rychle zamiloval do záběrů z dronu jako ze snu pro perfekcionisty.

Domů
Sdílet
Diskuse