Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2017 17:46
Čas čtení 0:00
Martin B.

6 věcí, které ženy o mužích netuší. Neumíme ve vás číst a nikdo nám nikdy neřekl, co vlastně chcete

Uložit Uložené

Přemýšlela jsi někdy nad tím, jaké je to být mužem v otázce vztahů?

Mnohé ženy věří, že muži mají v otázce randění vše v rukou a je to pro nás jednoduché. Jistým způsobem to možná pravda je, z jiné perspektivy zase ani tak ne. Jsou prostě situace, v nichž ztrácíme kontrolu nad děním a veškerou moc máte v rukou vy. Cílem tohoto článku není stěžovat si. Věříme, že každý muž bere tyto body jako problémy, které dodávají životu jiskru a chceme jen poukázat, že celá tato velká hra jménem "dating" pro nás není tak úplná hračka.

 1. Muži riskují odmítnutí mnohem častěji

Pokud mají podle nás ženy oproti mužům jednu výhodu, tak je to tohle. Ženy zažívají mnohem méně odmítnutí než my. Máte ty své podprahové signály, které používáte, aniž byste riskovaly skutečné odmítnutí. Pokud to nezabere, zkusíte to na někoho jiného. Naopak my, muži, se v určitém okamžiku potřebujeme "vzmužit" a udělat to. Je jedno, jestli je to v baru, klubu, ve škole nebo na ulici. Prostě to občas musíme risknout. A to vyžaduje obrovské sebevědomí, které mnoho mužů nemá. Následně se tento fakt mění na nepřekonatelnou překážku. Možná je to taková přirozená selekce, přece jen, ženy mají rády sebevědomé muže a kdo nemá odvahu, nezaslouží si vaši pozornost. No věřte nám, žádnému muži není jedno, když je zaseknutý v té druhé kategorii.

6 věcí, které ženy o mužích netuší. Neumíme ve vás číst a nikdo nám nikdy neřekl, co vlastně chcete
Zdroj: Pexels.com

2. Všichni od nás chtějí, aby nám to s vámi šlo jako po másle

Každý kluk, který umí flirtovat a dokáže sbalit holku je v mladém věku pro kamarády hrdinou. Kdo tyto schopnosti nemá, není pravý muž. Proto nás dokáže syrové odmítnutí dost trápit. Všichni chápeme, že se vám nemůže líbit každý a je samozřejmě tvým právem z jakéhokoliv důvodu muže odmítnout. Ale pokud tě příště osloví střízlivý a slušný kluk a ty se k němu budeš chtít otočit zády, případně se tvářit, že neexistuje, zkus si vzpomenout na to, jaký tlak je na muže vyvíjen a kolik odvahy musel vynaložit, aby za tebou přišel. Slušné a přátelské odmítnutí je jistým způsobem win-win.

3. Učíme se vás balit

Existují komunity mužů, které se učí, jak sbalit ženu. I když mnozí "učitelé", zvláště na Slovensku, jsou zcela příšerní a jak podotkl anonymní zdroj z našeho okolí: "Některým člověk nevěří ani sex s vlastní ženou." Obecně se jen snažíme říci to, že nám není jedno, jak na vás působíme. Závidíme těm, kterým to s vámi jde, a tak se uchylujeme k takovým řešením. Náš postoj k těmto "pick-up" komunitám je sice z různých příčin pohrdavý, ale snaha být lepším mužem v jakékoliv oblasti života, nám je naopak sympatická a měla by být i tobě. I když by si asi určitě víc ocenila, kdyby se muži snažili něco se svým životem udělat a ne aby se učili, co ti mají v kterém okamžiku říci.

6 věcí, které ženy o mužích netuší. Neumíme ve vás číst a nikdo nám nikdy neřekl, co vlastně chcete
Zdroj: Pexels.com

4. Neumíme ve vás číst

Pokud je třeba vynést gauč po schodech nahoru, máme oproti vám výhodu. Ale pokud jde o intuici, jsme daleko za vámi. Jelikož jsme od pradávna nuceni spoléhat se na fyzickou sílu, zatímco ženy si pilovaly své komunikační schopnosti, průměrná žena je podstatně lepší v komunikací a čtení v lidech než průměrný muž. Pokud tedy potkáš muže, který není až tak zdatný řečník, zkus být trochu empatická a pochopit, že pravděpodobně těm tvým skrytým signálům nerozumí.

5. Myslíme si, že vám stačí jen vzhled

Asi to není tak úplně pravda, nebo je to pravda jen z části, ale drtivá většina mužů si myslí, že je to to jediné, co ženy k úspěšnému životu potřebují. Řekněme si narovinu, pokud si oblečeš hezké šaty a pořádně se upravíš, v žádném baru nebudeš mít nouzi o pozornost. Muž pak vidí, jak se polovina baru dívá tvým směrem a snaží se tě sbalit. Co nevidí, je fakt, že si přišla jen na jedno víno a přitom tě obtěžují opilci. Nevidí ani to, že 90% mužů ti lže o svých skutečných úmyslech a ani to, že jediný chlap, který se ti opravdu líbí a chceš s ním trávit čas, je právě někde úplně jinde a v jeho žebříčku zájmů si až na posledním místě. Běžný chlap tohle všechno nevidí, vidí jen zoufalce, kteří se ti snaží koupit drink, a tak si neustále říkáme, jak jednoduché to máte.

6 věcí, které ženy o mužích netuší. Neumíme ve vás číst a nikdo nám nikdy neřekl, co vlastně chcete
Zdroj: Pexels.com

6. Každý nám o vás tvrdí něco jiného

Odmalička nám vštěpují, abychom na vás byli dobří, abyste byly na prvním místě, abychom byli džentlmeny. Tak velmi se snažíme, až se ocitáme v dobře známé friendzone. Ptáme se sami sebe, co jsme udělali špatně tentokrát? Pak spatříme, že letíte na "badboye", protože dobří chlapi vás nudí. Začneme se chovat arogantně a povýšeně, vždyť to se vám líbí. Nakonec jsme za idioty a zjišťujeme, že to tak úplně není. A tak zůstáváme zmateni. To, že mnohým mužům to se ženami nejde, není vždy jejich chyba, občas je to jen o tom, že jim nikdy nikdo neřekl, co vlastně mají dělat.

Domů
Sdílet
Diskuse