Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2017 18:38
Čas čtení 0:00
Miroslav K.

Rogue One v čele s Darth Vaderem dokázalo v kinech vydělat miliardu dolarů a stává se tak 28. filmem, kterému se to podařilo

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V Disney mají opět další důvod k radosti.

Poté, co Disney koupilo Lucasfilm a oznámilo, že vedle pokračování původního děje Star Wars se zaměřením na rodinu Skywalkerů se dočkáme i spin-offů, se fanoušci rozdělili na dva tábory. Ti, kteří znali jen šestici filmů, samozřejmě namítali, že nové a nové snímky mohou působit chaoticky, ale druhý tábor dobře věděl, že non-canon je obrovská studnice nápadů, která se dá různými způsoby kvalitně zapracovat do oficiálního filmového/seriálového univerza. Jedna věc byla jistá, první spin-off se musí zákonitě podařit, jinak bude tato politika nejziskovějšího studia roku 2016 neúčinná a problémová. I proto se Disney rozhodlo sáhnout po té nejvyšší kartě – Darth Vaderovi. Jak to celé dopadlo a jaké byly naše pocity bezprostředně po zhlédnutí, jsme si již shrnuli v naší recenzi (kterou si můžete přečíst na tomto odkaze), takže se nebudeme zbytečně opakovat. A jak to vypadalo v kinech doma ve Spojených státech i ve světě? Jen na domácí půdě se snímku podařilo za první víkend vydělat 155 milionů, přičemž tato částka se po přičtení světových tržeb vyhrabala téměř na hranici 300 milionů. Z historického hlediska jde o druhý nejvyšší prosincový opening kinematografie (pokud jste tipovali, že na prvním místě je Epizoda VII, máte jeden pomyslný bod). Oficiální rozpočet přitom činil rovných 200 milionů amerických dolarů.

Rogue One v čele s Darth Vaderem dokázalo v kinech vydělat miliardu dolarů a stává se tak 28. filmem, kterému se to podařilo
Zdroj: diablo2003/Star Wars Fans Day 2008

Snímek je v kinech už pět týdnů a každý, kdo spolu s námi pravidelně sleduje vývoj celosvětových tržeb, ví, že miliarda byla již skutečně na dosah a bylo otázkou dní, kdy se to konečně podaří. A stalo se tak právě dnes, přičemž na svém kontě má přesně 1 miliardu a 11 milionů dolarů. V Disney tedy bouchají šampaňské (kdyby tam slavili finanční úspěchy alkoholem, ožralí by tam byli na týdenní bázi), protože sága Star Wars je prostě zlatým dolem. The Force Awakens vydělalo v roce 2015 v kinech více než 2 miliardy amerických dolarů a je jasné, že studio bude mít s Epizodou VIII minimálně stejné ambice (což ani zdaleka není málo, protože překonat takovou finanční hranici se podařilo jen Avataru a Titaniku). Po Rogue One také můžeme předpokládat, že od každého spin-offu se budou očekávat miliardové tržby, což v konečném důsledku nemůže dopadnout nijak jinak, než tak, že na konci této filmové ságy ji budeme moci zařadit na přední příčky nejziskovějších filmových sérii v historii kinematografie. Co se týče roku 2016, tak ještě dodáme, že kromě tohoto snímku se do klubu miliardářů dostali ještě Captain America: Civil War, Finding Dory a Zootopia. Co si o Rogue One myslíte vy? Zasloužil si film vydělat takové množství peněz, nebo podle vás film z tohoto univerza jednoduše potřebuje Jedie a světelné meče? 

Domů
Sdílet
Diskuse