Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2017 11:55
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda Kodiaq rozšiřuje nabídku o verzi Scout. Kromě plastů nechybí větší světlá výška či pohon 4x4

TECH
Uložit Uložené

Až 7místné SUV bude možné už zanedlouho koupit v terénnějším vybavení.

I když byla snad největší pozornost v případě nové Škody Kodiaq věnována sportovně laděné verzi RS, jejíž příchod je tedy nakonec i oficiálně potvrzen, již při samotném představení novinky jsme byli seznámeni s tím, že zanedlouho se dočkáme provedení Scout. K jeho odhalení došlo nakonec poměrně brzy, jelikož už pronikly na povrch všechny informace včetně prvních fotografií. Ne že by byl klasický Kodiaq neschopný v terénu, ale přece jen pro ty nejodvážnější určitě padne vhod rozsáhlejší ochranný paket, který do jisté míry určitě pozitivně ovlivní jízdu v takových podmínkách. Kodiaq dostal v rámci verze Scout mohutnější exteriérové ​​oplastování a početnější ochranné prvky podvozku, avšak jen o těchto změnách to není. Zejména díky specifickým 19" diskům narostla světlá výška z 188 na 194 milimetrů, nájezdové úhly se mohou pyšnit hodnotou 22, respektive 23,1 stupňů, zatímco přechodový úhel má 19,7 stupňů. Standardně je Scout osazen full-LED světlomety, jízdní režimy jsou doplněny o mód off-road, čímž došlo k úpravě chování automatické převodovky, ale i samotného motoru v závislosti na reakce na plyn.

Asi nikoho nepřekvapí, že toto terénnější provedení je v nabídce výhradně jen s pohonem všech čtyř kol, přičemž motorová paleta počítá jen s výkonnějšími variantami – základem je agregát 1.4 TSI o výkonu 110 kW/150 koní a 250 Nm, za ním následuje 2.0 TSI s výkonem 132 kW/180 koní a 320 Nm. V obou případech je standardem automatická převodovka DSG. Pokud jde o naftové motory, na výběr je 2.0 TDI ve dvou výkonnostních verzích – 110/150 koní a 140 kW/190 koní. Cenové relace zatím neznáme, dá se ale předpokládat, že budou výrazně vyšší než základní verze, protože při koupi Scouta máte automaticky mnohem bohatší výbavu. K oficiální světové premiéře dojde na březnovém autosalonu v Ženevě, následně se novinka ukáže i na cestách. Pro úplnost, na podzim tohoto roku bychom měli poznat Kodiaq SportLine, příští rok pro změnu Kodiaq Laurin & Klement, no a v jeho závěru i zmíněnou verzi RS.

Zpět
Sdílet
Diskuse