Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2017 14:56
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Někdo si vzal most v Česku, pláž či dokonce Einsteinův mozek. Toto jsou ty nejbizarnější krádeže z celého světa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nad některými věcmi se skutečně zastavuje rozum.

Občas ti přinášíme informace o tom, co nejbizarnějšího se ve světě děje a i dnes nahlédneme do tohoto soudku. Podíváme se totiž na ty nejbizarnější krádeže, u nichž jen těžko uvěříš, že se opravdu staly. Lidé obvykle kradou, protože něco potřebují, ale v těchto případech si důvod skutečně nedokážeme vysvětlit.

Nafukovací kráva

Z restaurace Chick-Fil-A v Arizoně se někdo rozhodl ukrást 160 kilogramů těžkou nafukovací krávu. Několik týdnů byla nezvěstná, nakonec si jí však všiml náhodný kolemjdoucí na dvoře rodinného domku. Rodiče prý jen chtěli svému dítěti udělat radost. Nálezce dostal rok jídla zdarma! Mimochodem, něco podobného se stalo i s nafukovací gorilou.


Pláž

Jamajská policie se kdysi snažila vypátrat zloděje, který ukradl tuny písku z pláže na severním pobřeží. Můžeš se ptát, k čemu by někdo sakra potřeboval tuny písku, ve skutečnosti je však na Jamajce nedostatkovým zbožím. Chtějí ho zejména hotely, aby si zkvalitnily své soukromé pláže. Jedinou indicií jsou vyjeté stopy po náklaďácích.

Automat na kondomy

Jistý opilec se z michiganské hospody pokusil ukrást automat na kondomy. Jak se dostal ven nepozorovaně, je pro nás záhadou, ale při cestě domů tápajíc s masivní skříňkou ho zastavila policie. Stále měl však štěstí, Němec, který se o krádež mašiny na prezervativy také pokusil, použil výbušniny. Neodhadl množství a zemřel.

Most

Ano, skutečně někdo ukradl celý most. A to dokonce rovnou v Česku. Stalo se tak na nevyužívané železniční trati mezi Horním Slavkovem a obcí Loket. Desetitunový most ukradli snadno a když se jich kdokoliv zeptal, co se děje (včetně kontrolující policie!), ukázali jim falešnou smlouvu na demontáž. Na místě se má prý vybudovat cyklostezka.

Někdo si vzal most v Česku, pláž či dokonce Einsteinův mozek. Toto jsou ty nejbizarnější krádeže z celého světa
Zdroj: SŽDC

Žralok

68letý Peter Newman z amerického Hampshiru choval v akváriu velmi vzácného žraloka, který vyžadoval speciální péči. Jednou však našel dveře vyražené a všechna světla rozsvícená. Smutné je, že šlo o matku se šesti mláďaty, která nyní o svou živitelku přišla.

Einsteinův mozek

Opravdu. Poté, co Albert Einstein zemřel, provedl v roce 1955 patolog Thomas Stoltz Harvey jeho pitvu. Až o 23 let později však jeden novinář zjistil, že si jeho mozek Harvey ponechal jako speciální suvenýr. Odložený ho měl v zavařovací sklenici plné lihu.

Trávový koberec

Denise Thompson měla jen několik týdnů starý travní koberec položený před jejím domem. Ráno tam pila kávu, přes den si tam hráli psi. Jedno ráno se ona, děti a manžel vydali na návštěvu příbuzného a když se vrátili, našli svou předzahrádku odlišnou. Travní koberec prostě někdo ukradl.

Někdo si vzal most v Česku, pláž či dokonce Einsteinův mozek. Toto jsou ty nejbizarnější krádeže z celého světa
Zdroj: oddee.com

Horská chatka

V roce 2003 do kalifornských hor dorazila dvojice na romantický víkend, jen aby zjistila, že celou jejich chatku někdo prostě ukradl. Ne vykradl, ale celou ji doslova ukradl. Zůstaly jen základy. Spolu s celou stavbou si zloději vzali i kůlnu, masivní postel či nádrž na vodu s kapacitou téměř 10 000 litrů.

Poklopy na kanály

V roce 1990 si losangeleská policie připsala vyřešení případu mizejících poklopů na kanály. Obvinila pochybnou dvojici, která poklopy prodávala do místního sběrného dvoru po šesti dolarech za kus. Podobné minikrádeže se dějí i v Česku, této dvojici se však za týden podařilo poklopů ukrást tři sta.


Tank

Zpět do Ameriky. V San Diegu se o rozruch postaral muž, válečný veterán, který se nepozorovaně dostal do vojenské základny. Nesouc s sebou krumpáč si do tanku vykopal díru (jak toto mohl někdo neslyšet?) a ihned se s ním vyvalil na nejbližší dálnici. Příběh má však smutný konec, muže policisté zastřelili poté, co ohrožoval ostatní řidiče a odmítl zastavit či vystoupit.


Domů
Sdílet
Diskuse