Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2017 20:10
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Má 23 let a ze školy předčasně odešel. Jako první na světě si však otevřel kavárnu, kterou neobsluhují lidé

ZAJÍMAVOSTI KÁVA STARTUP
Uložit Uložené

Sen si splnil už jako 23letý.

Henry Hu je 23letý milovník kávy. Z vysoké školy předčasně odešel, místo toho se raději zaměřil na vlastní projekty. Jeho nejvýznamnějším je i speciální kavárna ovládaná robotem. Henry do sebe denně kopne i pět káv a přišlo mu, že jejich příprava trvá prostě příliš dlouho. Rozhodl se proto vyvinout systém, který všechno vyřeší sám a ve finále z toho vznikla unikátní kavárna. Návštěvník jen přijde, na tabletu si zvolí nápoj, zaplatí, robot kávu připraví, pohraje se s pěnou a zákazníka obslouží. Takzvané Cafe X se dnes, 30. ledna, otevřelo v San Francisku a Henry má již desítky nabídek od známých technologických firem, které by si podobnou kavárničku rádi pořídili i na jejich ředitelství.

Henry přitom není žádným znalcem kávy a na mnoho věcí potřeboval pomoc svých přátel. S jeho programátory se seznámil přes internet, inženýrství a mechaniku zvládl sám. Původní dotace v hodnotě 100 000 dolarů mu však nestačila na celkovou realizaci, pro splnění svého snu tak musel prodat i auto. Cafe X dokáže za hodinu vyrobit přes stovky káv a prvním prodaným nápojem bylo krémové latté s oříškovou polevou.

Zpět
Sdílet
Diskuse