Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2017 16:07
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Příběh jedné malé lži, díky které se značka Places + Faces stala celosvětovým movementem

REFRESHER
Uložit Uložené

Už tento pátek a sobotu proběhnou v Praze a Bratislavě dvě velké párty pod hlavičkou značky PLACES + FACES, která má však zajímavou historii.

Že se i naše dvě malé krajinky staly za poslední období kolébkou urban kultury, již snad mnozí z vás měli možnost zaregistrovat. Stále častěji se iniciativní a schopní lidé snaží přinášet na Slovensko a do Česka atraktivní formáty eventů, díky nimž má tato komunita možnost setkávat se a bavit společnými zájmy. A přesně takto by se dala definovat i dvojice PLACES + FACES PARTY, které budeš mít možnost zažít už během tohoto víkendu v Praze a Bratislavě. Putovní série se už mimochodem stihla konat v metropolích jako Tokio, Sydney, Toronto, Londýn, Berlín, Los Angeles či Paříž, kde se pokaždé těšila velké návštěvnosti. Pojďme se však podívat i na pár zajímavostí z historie P + F.

Od roku 2013 zaplavily internet fotky od londýnského fotografa, který se díky bratranci svého otce dostal do New Yorku a odtud díky svým snímkům do kruhů lidí jako Kanye West, Big Sean či Travis Scott. Jelikož v tu dobu působili velmi aktivně i 2 Chainz a ASAP Ferg, materiálu na focení bylo v New Yorku skutečně dost. Vsechny fotky Imran Ciesay (Aux God) uploadnul na svůj Tumbrl/blog, který postupně nabíral na popularitě, což je vlastně i základem úspěchu za PLACES + FACES. Druhou polovinou značky je fotograf Soulz, vlastním jménem Solomon Boyede. V době, kdy Ciesay odešel do NY, on zůstal v Londýně fotit tamní akce.

Příběh jedné malé lži, díky které se značka Places + Faces stala celosvětovým movementem

Za zmínku jistě stojí i to, jak si kluci vybojovali vstupy na akce, kdy ještě jejich blog nebyl znám. Nejčastěji lhali sekuriťákům, že jsou z médií, což by možná zabralo i na Slovensku, ovšem prosím, nezkoušejte to. Hlavně v New Yorku to dvojici vycházelo, protože si všichni mysleli, že je Ciesay velmi důležitá osoba vzhledem k jeho anglickému přízvuku. Později z toho vznikl merch, konkrétně trička s jednoduchým nápisem Places + Faces, přičemž se design postupně měnil a přibyly i mikiny. Také samotné snímky doplnily i videoepizody z různých koutů světa a prohlédnout si je můžete zde.

Trička brzy doplnily i mikiny, kapsy, bundy a ženské spodní prádlo. Důležitým mezníkem pro P + F byl určitě drop v londýnském Selfridge v červenci 2016, kde se značka dostala do očí širší veřejnosti. „Vystoupil“ tam ASAP Nast s oranžovou hlavou mezi stojany s oblečením. Vedení Selfridges tehdy rozhodně překvapil velký zájem i samotná párty, která se u nich odehrála. Aktuálně jsou věci Places + Faces celosvětově vyprodány a mezi resellery se tyto kousky pohybují za několikanásobně vyšší cenu, avšak v rámci pražské a bratislavské párty proběhne F*CK THEM pop up store na adrese Panská 5, Praha 1, kde si budeš moci nějaký koupit za původní cenu.

Příběh jedné malé lži, díky které se značka Places + Faces stala celosvětovým movementem

Těšíme se na tebe tedy již třetího a čtvrtého února na jedinečných eventech, kde vystoupí i Dalyb či DJ NobodyListen.

Domů
Sdílet
Diskuse