Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2017 14:38
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Ne, toto není nový armádní speciál, ale 608koňové Bentley Bentayga v brutální úpravě od Startechu

TECH
Uložit Uložené

Luxusní SUV dostalo tmavě zelený kabát Verdant Green a masivní bodykit.

Mohlo by se zdát, že Bentayga nepatří mezi ty nejoblíbenější modely značky Bentley, zejména tedy pokud uvažujeme, že její příchod nebyl přijat nejlépe. Jednak jde o vozidlo, které nezapadá zcela do filozofie a portfolia značky, takové Porsche je ale jasným příkladem toho, že silná SUV jsou již jednoduše neodmyslitelnou součástí automobilek. Diskutabilní však je zejména exteriér, protože ten vyvolal velké diskuse na téma, zda je zrovna povedený. Tak či onak, Bentayga se jen několik měsíců po spuštění výroby stala jedním z vůbec nejúspěšnějších vozů posledních let této automobilky. Divit se tomu v konečném důsledku ani netřeba, navíc, nejluxusnější a zároveň nejrychlejší SUV na trhu se již nyní těší i nemalé popularitě mezi tuningovými společnostmi. Důkazem toho je i nejnovější počin z dílny firmy Startech, tedy dceřiné společnosti renomovaného Brabusu. Jak naznačují již prvotní záběry, úpravce se relativně dost odvázal a zároveň zjevně inspiroval i jakousi vojenskou technikou.

Svědčí o tom především exteriér zabalený do netypického tmavě zeleného odstínu Verdant Green. Tomu následně sekundují černé doplňky, včetně masky, ozdobných lišt či 23" disků Monostar S. Jak je již zvykem, zevnějšek je doplněn o aftermarketové nástavce, svědky jsme tak masivnějších nárazníků, dodatečného předního splitteru a mimo jiné i zadního difuzoru. V rámci úprav došlo i k rozšíření karoserie v oblasti blatníků o 30 milimetrů na každé straně, což si vyžádalo použití podložek na rozšíření rozchodu kol. Bentayga je dále o 20 milimetrů snížena a osazena sportovním výfukovým systémem. Bohužel momentálně nedisponujeme žádnými bližšími údaji, zda a do jaké míry došlo k úpravě motorové jednotky. „Uskromnit“ se tak musíme se standardním výkonem 608 koní a 900 Nm, které posílá 6litrová benzínová V12 na obě nápravy. Na závěr tu máme pohled do ceníku – to, co vidíte na fotografiích, stojí zhruba 1,4 milionu korun bez DPH. Pochopitelně k tomu musíme připočítat i cenu za samotnou Bentaygu.

Zpět
Sdílet
Diskuse