Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2017 17:04
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

10 songů: Co právě poslouchá NobodyListen

HUDBA ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

Pražský DJ a producent nám prozradil, jaké skladby mu aktuálně nejčastěji rotují v playlistu.

Každému, kdo si tento náš formát mapování oblíbených skladeb členů československé scény zamiloval, bychom se hned v úvodu chtěli omluvit za jeho zanedbávání a zároveň slíbit, že se z něj v roce 2017 stane pravidelná záležitost. Chystáme pro vás hned několik atraktivních jmen, přičemž lehce nezačneme ani dnes, právě naopak. Jsme totiž velmi rádi, že nabídku přijal talentovaný NobodyListen, který je dlouhodobě nejlepším DJem v našich dvou malých zemích a nezaostává ani v hudebních produkcích.

V pražských klubech hrával od svých 14 let a do dnešního dne zaznamenal velké množství úspěchů a milníků. Je součástí mnoha zajímavých projektů, na kontě má už i vlastní hudební počiny s Václavem Roučkem a v neposlední řadě spolupráce se zásadními jmény rapové scény. Ale tohle všechno ty už samozřejmě velmi dobře víš. Pojďme se tedy podívat na desítku skladeb, které aktuálně Nobody rotuje v playlistech nejčastěji, přičemž již tradičně nebude chybět i pár slov k jednotlivým věcem jako malé odůvodnění.

10 songů: Co právě poslouchá NobodyListen

Sonder - Too Fast 

Brent Faiyaz, Atu, Dpat a jejich společnej projekt Sonder. Tohle je track, kterej poslouchám každej den už asi 3 měsíce. Pár dní zpátky jim vyšlo debut EP Into, který rozhodně doporučuju. Skvělý produkce a dokonalej vocal od Brenta.

Syd - All About Me 

Syd The Kyd – The Internet, Odd Future a ségra Taca. Neuvěřitelně talentovaná zpěvačka/raperka/multiinstrumentalistka. Tohle je první singl z jejího debutovýho LP Fin, který vychází na začátku února 2017! Nemůžu se dočkat, očekávám fusion rapu/RnB/Soulu a Jazzu. That's what I like!

SOHN - Conrad 

Skvělej producent/zpěvák. Narodil se v UK, ale skoro celej život působí ve Vídni. Sleduju ho už někdy od roku 2013, kdy začel vydávat první singly jako „Lessons“, „Bloodflows“ a další. Conrad je track ze jeho nejnovějšího alba Rennen, který vyšlo na labelu 4AD. Dělal taky skvělý produkce pro Banks, Kwabse nebo Aquilo. Řekl bych, že právě on může za sound, jakej má Banks.

Derek Wise - Get It Myself 

Wise sleduju od jeho prvního EP, který vydal v roce 2015. Narazil jsem na něj díky Weekndovi, protože Derek je taky z Toronta, a tak nějak taky patří pod Abelovu crew XO. Přijde mi ale, že to není úplně oficiální. Pár dní zpátky vydal skvělý album Inglorious, ale tohle je pouze singl, kterej na tom albu nenajdete. Tenhle sound mě prostě neomrzí.

Sampha - (No One Knows Me) Like Piano 

Genius Sampha. Kdo trochu sleduje, ví, že tenhle člověk spolupracoval s lidma jako SBTRKT, Drake, Kanye West, Katy B, Solange, Koreless, Lil Silva a spousta dalších. To už asi hodně mluví samo za sebe. Jeho nová deska Process mu bohužel leaknula už 4 týdny před oficiálním releasem, ale jelikož jsem se nemohl dočkat, tak jsem se úplně nezlobil. Vychází mimochodem pod labelem Young Turks, pod který patří například The xx nebo FKA twigs. Tohle je jeho nejnovější videoklip a singl ze zmiňovaného alba.

Lil Peep ft. Horsehead - Girls 

Lil Peep podle mě letos zažije hroznej boom. Člověk, kterej svoji hudbu popisuje jako „rap-rock“. Prostě takovej zpívanej emo rap – a toho není nikdy dost. Minulej rok vydal mixtape Hellboy, kterej byl zdarma ke stažení a je naprosto skvělej. Tenhle track je právě z něho, ale později k němu natočil ještě boží videoklip. Plameňáci jsou strašně cool! Podle nějakých spekulací by se měl taky letos objevit v XXL Freshman, tak uvidíme jak to dopadne. Já jsem velkej fan.

Khalid - Hopeless 

Sice trochu starší věc, ale poslouchám ji vlastně skoro furt. Něco mi říká že tohle je další artist „to blow up“. 18letej kluk z Texasu, kterej dělá nádherný R&B/soul. Zatím nemá venku žádnej oficiální release, ale těším se na ten den, kdy to přijde. Rozhodně si poslechněte jeho SC – stojí to za to!

RENÉ - Voices 

Díky trackům jako tenhle miluju Soundcloud (neboli jsem závislej na Soundcloudu). Tahle holka má 219 followers. To je asi míň followers než má tvoje mladší ségra na Instagramu. Já jsem ale rozhodně zastánce toho, že views opravdu nejsou ukázkou kvality (v ČR/SK to platí dvojnásobně, haha) a naopak jsem rád, pokud můžu objevovat neznámou hudbu. RENÉ je zpěvačka z Londýna, která má sice venku pouze 2 tracky, ale já bych si strašně přál víc.

EMP - Rebellion 

Další ze Soundcloud objevů. Nechystáte se udělat nějakej seriál 435 věcí, co poslouchá xy? ;) Já bych ho uměl zaplnit jenom lidma ze Soundcloudu, haha. Opět velmi mysteriozní uskupení, maj venku teprve 2 tracky a 1k followers na Soundcloudu. Jsou z Toronta a jejich sound je strašně future. Mam rád tenhle dirty 808 sound spojenej se zpěvem. Na internetu můžete akorát najít jejich rozhovor pro VICE a to je asi všechno. Každopádně se těším na další věci.

The xx - On Hold 

K tomuhle asi neni potřeba nic dodávat. Můj životní hudební crush, něco, co dokážu poslouchat nonstop. Jsem rád, že jsem je už 2x viděl live a doufám, že to bude ještě minimálně jednou tolik. Jamie xx je prostě bůh a jeho produkce společně s dokonalým hlasem Romy a Olivera nemůžou zklamat. On Hold je singl ze jich nejnovějšího alba I See You, který v UK boří hitparády. Pro mě je to taky jejich nejlepší album, i když už zní trochu víc „komerčně“ než předchozí projekty. Ale nezůstaneš celej život hrát v garáži, žejo?

Kubovi za vyčerpávající seznam plný inspirace pěkně děkujeme a za pozornost samozřejmě děkujeme i vám. Pevně věřím, že jste si v této desítce Nobodyho oblíbených skladeb našli své favority, no a koho byste chtěli vidět v následujících dílech, nám můžete psát do komentářů.

Domů
Sdílet
Diskuse