Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2017 18:26
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nokia 3310 přežila jeho vojenské mise v Iráku či Afghánistánu a i dnes ji stačí nabít jen jednou za 10 dní. Dave by ji za nic nevyměnil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Je to zkrátka nezničitelné zařízení.

Brit jménem Dave Mitchell strávil téměř 30 let svého života v aktivní vojenské službě a prošel si misemi v Iráku či Afghánistánu, takže se musel mnohokrát přizpůsobovat těžkým podmínkám a s ním i jeho vybavení. V roce 2000 si tedy opatřil svůj první mobilní telefon a výběr padl na dnes již kultovní přístroj Nokia 3310. Na tom by nebylo nic zvláštního, protože tento mobil vlastnil skoro každý, jenže Dave ho používá až dodnes.

Válečný veterán si nikdy na mobilní telefony nepotrpěl, a tak ho po 10 letech používání a návratu z Afghánistánu vložil zpět do šuplíku a nechal ho tam několik měsíců. Nakonec byl přinucen ho vyndat a začít jej používat i doma, protože jeho dcera odcházela na univerzitu a on s ní chtěl být v alespoň nějakém spojení. Po více než 10 letech tedy vzal svou Nokii a začal ji znovu používat. Od té doby mu už několikrát spadla, ponořil ji dokonce do indického kari, zapomněl ji v oblečení, které se pak vypralo v pračce a přesto všemu funguje dodnes, a to v ní ani nemusel vyměnit baterii. Na jedno nabití mu jeho Nokia stále vydrží alespoň 10 dní a Dave už mnohokrát odmítl nabídku svých dětí, které mu chtěly pořídit nové zařízení, protože se své Nokie odmítá vzdát. Když se někdy nudí, vždy si rád zapne hada a nechybí mu moderní aplikace a hry. Nepotřebuje připojení na internet a nejraději by existoval bez mobilu, jenže s přihlédnutím na své děti to už nemůže praktikovat. Jak sám říká, když ho Nokia nezradila na vojenských misích, pak ho nezradí ani v rodném Spojeném království a dokud funguje, pak nemá důvod ji vyměňovat.

Domů
Sdílet
Diskuse