Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2017 21:05
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Extrémní Mercedes-Maybach G 650 Landaulet je nejexkluzivnější automobil bez střechy na světě!

TECH
Uložit Uložené

Novinka z dílny podznačky Mercedes-Maybach šokuje hned ve vícero směrech.

Teprve minulý týden jsme vás informovali, že stále poměrně nová podznačka Mercedes-Maybach přináší své další ovoce. Tedy, v té době šlo „jen“ o únik informací, dozvěděli jsme se však prakticky vše podstatné a stejně tak jsme nové monstrum uviděli na prvních (neoficiálních) fotografiích. Dnešním dnem se ale stahuje pomyslná plachta a extrémní Mercedes-Maybach G 650 Landaulet poznáváme i oficiální cestou, podloženou všemi parametry a sadou fotografií. Zopakujme si tak vše podstatné. Jako první je třeba vypíchnout pohonné ústrojí, které tvoří královská 6litrová V12 biturbo s výkonem až 463 kW/630 koní a 1000 Nm. Poháněna jsou pochopitelně všechna čtyři kola, a pokud jde o převodovku, tu zastupuje známý 7stupňový automat. Ještě podstatnější je ale karoserie – rozvor náprav byl natažený až na úroveň 3 428 milimetrů, čímž se ve výsledku dostáváme na celkovou délku až 5 345 milimetrů. Po vzoru modelů G 63 AMG 6×6 a G 500 4×4² jsou i zde přítomny portálové nápravy s 22" disky a pneumatikami o rozměrech 325/55 R 22. Světlá výška tohoto monstra je tedy opět téměř půl metru.

Podstatou tohoto provedení je ale zadní část. Druhý pár dveří se prodloužil o několik centimetrů, přičemž místo klasické „lavice“ se směrem ke konci vozidla nastěhovala dvě sedadla křesla, nad kterými je možné složit plátěnou střechu. Ta má odkazovat na Maybach 62 S Landaulet, tedy specialitku, která disponovala otevřenou střechou. Koncové C sloupky tak nahradila stahovací střecha, no a přibyl i upravený panel s rezervním kolem. Zadní ultra-luxusní salonek počítá s pohodlnými sedadly, které lze polohovat v širokém spektru, navíc asi nikoho nepřekvapí, když dodáme, že součástí výbavy je i hned několik masážních funkci. Soukromí pro tuto dvojici pasažérů dodává výsuvná dělící stěna, o komfort se pro změnu stará o zhruba 60 centimetrů více prostoru na nohy, ale i dvojice 10" TFT displejů. Teď už víme, že opravdu vznikne jen 99 kusů, ale a i přesto, že Mercedes dosud oficiálně nezveřejnil cenové relace, podle zákulisních informací je již potvrzeno, že G 650 bude stát minimálně 630 tisíc € (17 milionů korun) bez DPH! V konečném důsledku tak jde o větší a exkluzivitku než předcházející 6×6, ba co víc, automobilka při představení tvrdí, že Mercedes-Maybach G 650 Landaulet je vůbec nejexkluzivnějším automobilem bez střechy na světě.

Zpět
Sdílet
Diskuse