Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2017 20:40
Čas čtení 0:00
johnnybravo

PewDiePie zareagoval na obvinění z antisemitismu a pokračuje v boji proti médiím. Vzkazuje jim, že ve skutečnosti propagují nenávist oni

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Hon na čarodějnice ovládl YouTube.

Včera na internetu vypukl skandál, který sice žádným způsobem neovlivňuje tvůj každodenní život, ale pokud jsi byl někdy na YouTube, pak jsi určitě postřehl tvorbu švédského tvůrce vystupujícího pod přezdívkou PewDiePie. V posledních měsících se PewDiePie začal více soustřeďovat na humorné komentování různých situací a hraní her přesunul do pozadí, což ho prakticky stálo kontrakt s Disney i show od YouTube. Periodikum The Wall Street Journal v jeho videích za posledních několik měsíců objevilo až devět indicií, které z něj mají dělat člověka podporujícího antisemitismus a vykreslovat ho jako nacistu. Felix byl zpočátku tiše, jenže nakonec se rozhodl promluvit a nahrál video, kde se k celé kauze vyjádřil. 

Myslí si, že tradiční média se bojí tvůrců z YouTube či dalších internetových osobností, a tak se je snaží zdiskreditovat a zbavit vlivu. V mnoha videích, odkud byly jeho projevy antisemitismu vzaty, doslova kritizoval média za to, jak umí ignorovat kontext a vybrat si z videa přesně to, co se jim právě hodí. PewDiePie pak uznal, že jeho pokus o vtip prostřednictvím stránky Fiverr byl hloupý a lidí mohl urazit, což si teď uvědomuje a bude si dávat pozor, aby se to už nestalo. Podle jeho názoru propagují nenávist právě média, která raději řeší hloupé vtipy v jeho videích namísto toho, aby se podívala kolem sebe a začala se snažit o zlepšení stavu naší společnosti. Celá situace dojala Felixe až k slzám, ale i tak nezapomněl poslat novinám The Wall Street Journal jasný vzkaz: "I'm still here and I'm still making videos. Try again, motherfuckers."

Domů
Sdílet
Diskuse