Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2017 11:00
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Pokud jim každý den nepřinese vodu, zvířata kvůli suchu zemřou. Afričan Patrick nemohl dopustit, aby nevinná stvoření trpěla

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Patrick zvířata prostě miluje.

Globální oteplování možná na vlastní kůži nepociťujeme, ale to neznamená, že ve skutečnosti neexistuje. Dokázal by ti o tom promluvit i Afričan Patrick Kilonzo Mwalua z Keni, který si před pár měsíci uvědomil, že pokud se o zvířata v národním parku Tsavo West nepostará sám, budou trpět a nakonec možná i zemřou. Patrick pracuje jako farmář a protože se v oblasti zcela vyzná, jednoho dne se vydal k díře, která byla většinou plná vody, jenže v této oblasti Keni v nedávné době nespadla ani jedna dešťová kapka, a tak se Patrick rozhodl vzít cisternu s čistou vodou a každý den stráví za volantem několik hodin, aby zvířatům poskytl životodárnou tekutinu. Prý ho nejvíce těší to, že si zvířata již na jeho přítomnost zvykla a minule ho dokonce u vyschlé díry čekalo stádo zeber či dospělé antilopy, které ani nevydržely do jeho odchodu a do pití vody se pustily hned po jejím vylití. Nebýt dobrosrdečného farmáře s obrovskou láskou k přírodě, tato vzácná zvěř by zde již možná nebyla.

Domů
Sdílet
Diskuse