Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. února 2017 19:02
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda Kodiaq je obrovským hitem. Zájem je zejména o vyšší výbavy, dodací lhůty přitom přesahují už půl roku

TECH SLOVENSKO
Uložit Uložené

I navzdory tomu, že oficiální prodej začíná až za několik hodin, Škoda eviduje už více než 3 tisíce reálných objednávek.

Už při představení nové Škody Kodiaq bylo jasné, že tímto SUV trefí česká automobilka do černého. Nejenže jeho tvary můžeme označit za velmi zdařilé a atraktivní, obecně jde o typ vozidla, o který je zejména u nás mimořádný zájem. Pokud ho navíc nabídne automobilka, která má na domácím trhu tak silné jméno a zároveň za relativně málo peněz dostanete poměrně hodně muziky, prodejní úspěch byl více než jednoznačný. Poslední týdny tomu ve výsledku opravdu nasvědčují, jelikož o Kodiaq je enormní zájem, paradoxem je přitom hned několik skutečností. Jako první je potřeba podotknout, že sice byla největší škodovka představena již v září, její oficiální uvedení na trh a tedy spuštění reálného prodeje začíná až zítra, tedy 22. února. Škoda však do dnešního dne už eviduje tolik objednávek, že někteří zákazníci jsou nuceni na svůj automobil čekat více než půl roku! Navíc čeští prodejci poukazují na fakt, že jelikož prodej spuštěn nebyl a dosud šlo jen o předobjednávky, prakticky většina ze všech zájemců Kodiaq ještě živě ani neviděla, respektive se v něm ani nesvezli.

Doporučeno
Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? 22. března 2024 14:00

Až 7místné SUV se totiž teprve v těchto dnech dostává do jednotlivých showroomů, ale přesto již automobilka eviduje více než 3 tisíce reálných objednávek. Momentální dodací lhůty se tak pohybují v řádech několika měsíců. Mimo jiné za to může i fakt, že více než 90 procent vozidel se objednává v individuální konfiguraci. Z dosud vystavených objednávek je dále zřejmé, že lidé kupují Kodiaq v převážně nejvyšší výbavě – nejžádanější verzí je SUV s motorem 2.0 TDI, výkonem 140 kW/190 koní, pohonem všech čtyř kol a výbavou Style. Cenové relace takto vybaveného modelu se mohou snadno dostat až na úroveň více než milion korun. Základní provedení na našem trhu startuje s cenovkou od 675 000 korun. Jak informují prodejci v Česku, kupujícími jsou převážně muži a firmy. Preferují dražší výbavu – plně LED světla či kožené potahy, nejčastěji si vybírají šedou metalízu. Například v Karlovarském kraji jsou pro nejlépe vybavené verze se stupněm výbavy Style dodací lhůty nejdelší, zatímco Kodiaq v nejnižší a střední výbavě jsou importéři schopni dodat za sedm až devět týdnů od vystavení objednávky, na model Style se čeká přibližně až 33 týdnů. Obdobný zájem zažila Škoda při představení nejnovější generace modelu Superb. Je tedy zřejmé, že Škoda už dávno není o malých a levných automobilech a mezitím si automobilka (pod křídly VW) buduje stále lepší a hodnotnější jméno.

Domů
Sdílet
Diskuse