Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2017 17:08
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Zaplať, kolik uznáš za vhodné. Nový koncept obchodu ve Velké Británii si lidé zamilovali

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nákup můžeš vyměnit za částku, jakou chceš.

Velká Británie se může pochlubit unikátem světových rozměrů. Prodávání potravin, které by se jinak vyhodily jen kvůli vysokým standardům, už sice není nic překvapující a začaly to dělat i místní velké obchodní řetězce jako například Tesco, projekt Real Junk Food je o jiném. Mírně poškozené či znetvořené ovoce, které není natolik „hezké“, aby se dostalo do běžných obchodů, si totiž lidé mohou koupit za pro ně vhodnou cenu. Obchod působí spíše dojmem středně velkého skladu, kromě ovoce a zeleniny v něm však najdeš i běžné potraviny jako dezerty, mléčné výrobky, těstoviny, nápoje a podobné suroviny, vše však těsně před skončením spotřeby, proto si musíš s konzumací pospíšit. Zakladatelé Real Junk Food takto reagují na fakt, že se ročně zbytečně vyhodí nebo poškodí více než 1,3 miliardy tun potravin, přičemž asi 800 milionů lidí na světě nemá přístup ke zdravým surovinám. Takto je mohou získat za cenu, která jim vyhovuje.

Real Junk Food je pokračováním projektu kavárny, kde podobně jako zde můžeš zaplatit částku, jakou uznáš za vhodnou. I tamní káva je vyráběna ze surovin, které by se často nedostaly na regály běžných obchodů. Samotní majitelé také spolupracují na vysbírávání jídla, bez nich by skončilo v odpadkových koších. Takovým způsobem zamezují zbytečnému plýtvání a na „horších“ věcech, si ještě může někdo pochutnat.

Zaplať, kolik uznáš za vhodné. Nový koncept obchodu ve Velké Británii si lidé zamilovali
Zdroj: Real Junk Food & inhabitat.com
Domů
Sdílet
Diskuse