Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2017 21:16
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Konektor Lightning bude prý minulostí. Nový iPhone 8 by měl Apple vybavit standardem USB typu C

TECH
Uložit Uložené

Běžná součást moderních Android smartphonů.

Jaksi jsme si od příchodu Tima Cooka do CEO křesla společnosti Apple zvykli, že určité věci již nebudou takové, jaké by se daly očekávat od vizionáře Steva Jobse. Kalifornský gigant změnil své fungování z předvídatelného na nepředvídatelné a svou image z jiné na stejnou, o čemž nyní svědčí i nejnovější únik informací. Ty nám však tentokrát nepřinesl pochybný čínský web, ale americký plátek The Wall Street Journal, který píše i o tom, že jeden z modelů netrpělivě očekávaného iPhonu 8 údajně nabídne déle spekulování zaoblený OLED displej z výrobní fabriky jihokorejského konkurenta.

To nejzajímavější tu ale představuje změna zažitého standardu Lightning, který najdeme pouze ve výbavě zařízení od Applu, za také oboustrannou a rychlou alternativu USB typu C. Stejným portem disponuje jak vícero nových Android smartphonů, tak i MacBook či několik Windows laptopů. Jak píše web technobuffalo.com, něco podobného se nestalo od představení prvního iPhonu z roku 2007. Tím je na mysli přechod na univerzální standard mobilního průmyslu, protože iOS smartphony byly dosud známé svou jinakostí v téměř každé oblasti výbavy.

Konektor Lightning bude prý minulostí. Nový iPhone 8 by měl Apple vybavit standardem USB typu C
Zdroj: www.flickr.com
Domů
Sdílet
Diskuse