Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2017 15:43
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Zamyšlení i vtipkující. Nezveřejněné fotografie Adolfa Hitlera a Evy Braunové se dostaly po 72 letech na veřejnost

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kdo ví, co by na tyto fotky řekl Hitler.

Od konce druhé světové války už uplynulo 72 let a lidstvo stále pomalu odhaluje všechna její zákoutí. Nejnovějším přírůstek do dlouhého seznamu vzácných předmětů z války je album plné fotografií, které svět dosud veřejně nikdy neviděl a nejlepší na tom je, že fotografie by měly pocházet přímo z nočního stolku Hitlerovy partnerky Evy Braunové.

Fotografie se na konci druhé světové války dostaly do rukou britského vojenského fotografa poté, co je z berlínského bunkru odnesl jeden ruský voják, kterému se podařilo vypáčit zabarikádovaný šuplík v stolku a objevit v něm hromadu záběrů. Nové fotky přitom zobrazují Hitlera v pózách, které měly zřejmě zůstat soukromé a kromě samotného nacistického diktátora se na nich objevuje například i Himmler a další nacističtí pohlaváři. Na jedné z fotografií Hitler zamyšleně čte nějaké materiály, ale na druhé vesele gestikuluje, což se k image tvrdého diktátora až tak moc nehodí. Album se přitom dostalo do rukou posledního majitele v 80. letech minulého století a ten ho až nyní nakonec prodal dál, přičemž nejnovější vlastník se fotografie rozhodl poslat rovnou do aukce a díky tomu se na ně můžeme nyní dívat i my.

Hitler odpočívající na své usedlosti Berghof 

Usmívající se diktátor před Berghofem s hromadou dětí

Hitler na jednom z mnoha shromáždění příznivců

Heinrich Himmler usmívající se do kamery

Šéf nacistického letectva Luftwaffe Goring nastupující do auta

Král propagandy Goebbels po svém projevu

 

Domů
Sdílet
Diskuse