Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2017 10:37
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Saúdského krále museli při exkurzi po prezidentském paláci vozit v golfovém vozíku. Rozlehlý pozemek by dal zabrat i lidem v lepší formě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Život krále umí být docela komfortní.

Od začátku návštěvy saúdského krále Salmána ibn Abd al-Azíze v Indonésii uteklo jen pár dní a už tehdy jsme psali o tom, kolik bizarních zavazadel si s sebou na výlet panovník vzal, jenže teď se mu opět podařilo pobavit internet. Král už není nejmladší, jelikož má 81 let, a tak indonéskému prezidentovi nezbývalo, než ho při prohlídce vlastního prezidentského paláce i s rozlehlým pozemkem naložit do golfového vozíku a povozit ho po něm. Pozemek dosahuje rozlohu přes 6 hektarů a saúdský král se zřejmě necítil na to, aby ho zvládl po vlastních, což nepředstavovalo problém pro něj ani jeho hostitele, ale oba státníci dali dost zabrat svým ochráncům, protože podobný golfový vozík dosahuje rychlosti i kolem 40 kilometrů za hodinu a v některých momentech přece jen museli vedle vtipného dopravního prostředku pobíhat.
 
Saúdský tým svému králi zřejmě doporučil, že prohlídka paláce by asi v obrněném mercedesu nebyla až tak efektivní, a proto musel svůj tradiční luxusní vůz vyměnit za obyčejný vozík. Celá návštěva saúdského krále je mimořádně populární na internetu a uvědomují si to i oba reprezentanti svých zemí, protože již sdíleli video ze společné večeře a několik dalších fotografií ukazujících, jak probíhá utužování vztahů Indonésie a Saúdské Arábie při první návštěvě saúdského panovníka za posledních 50 let.




Domů
Sdílet
Diskuse