Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2017 19:11
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Trpí vadou přezdívanou kočičí oči, ale i navzdory tomu ji najdeš v módním magazínu. Caitin zaujme už na první pohled

Uložit Uložené

Caitin Stickles věří, že v módní branži by měli mít zelenou i postižení lidé.

29 let, jmenuje se Caitin Stickels a známá je svou znetvořenou tváří. Možná to zní nepěkně, ale Caitin svou vadu bere pozitivně a přeměňuje ji na tisíce dolarů. Narodila se totiž s takzvaným Schmid-Fraccarovým syndromem, slangově přezdívaným „kočičí oči“. Ve zkratce to znamená, že oční víčko je na kraji spojeno, ale kůže není o nic víc. Caitin má tak tvář pokřivenou a nesouměrnou. Nebrání to však tomu, aby si splnila svůj dětský sen. Chtěla být totiž modelkou a právě svůj kočičí look dokázala díky následujícím fotografiím přeměnit na něco, čím se může před lidmi chlubit.

A právě to dokazuje nejnovější série fotek pro V magazine, kde je v hlavní roli samozřejmě Caitin Stickels. Sama o sobě tvrdí, že nedokáže stoprocentně naplnit požadavky běžného módního průmyslu, podle něj je však na tomto poli volné místo i pro lidi s viditelnou tělesnou vadou. Zatím však kromě tohoto focení, o které se postaral fotograf Nick Knight, nebyla úspěšná, i když v to doufá. Ze svých očí však těží jiným způsobem, a to například hraním v divadle či vystoupeními na karnevalech. Je ti takový styl sympatický?

Domů
Sdílet
Diskuse