Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2017 9:24
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nechal by ses vyfotit neznámým člověkem úplně nahý? Zajímavý projekt z Berlína vznikl díky náhodným spojením lidí a jednomu fotoaparátu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Umělci z Berlína tvrdí, že nahota je přirozená věc.

Jaký nejbláznivější umělecký projekt znáš? Pokus s názvem Daily Portrait IV Berlin, za kterým stáli Martin Gabriel Pavel a Marek Kučera byl ve své podstatě velmi jednoduchý, ale i tak si od zúčastněných vyžadoval dávku spolupráce a zejména odvahy. V Berlíně existoval jeden fotoaparát, který byl použit ke zhotovení nahé fotografie slečny jménem Elle a pak začal dlouhý řetěz fotografií s jediným pravidlem. Po každé fotografii byl fotoaparát předán fotografovanému člověku a ten si musel najít neznámého Berlíňana, který souhlasil s tím, aby ho vyfotil bez oblečení. Principem projektu bylo poukázat na to, jak dnes vnímáme nahotu, i když jde o zcela běžnou a přirozenou věc, a nakonec vzniklo až 381 fotografií, než se fotoaparát v průběhu dvou let dostal zpět do rukou autorů. Mimochodem, necenzurované záběry pak najdeš u každé fotografie díky odkazu, a pokud bys rád viděl celé album, klikej na tento link.

Zpět
Sdílet
Diskuse