Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2017 15:16
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Má drevený rámik a aj umelecký režim. Samsung vyrobil televízor, ktorý nerozoznáš od obyčajného obrazu

TECH
Uložit Uložené

A volá sa "The Frame".

Keď som pred nedávnom po prvýkrát videl futuristický smartTV z dielne juhokórejskej špičky LG, dosť dlho mi trvalo, než som dokázal rozdýchať tak tenký profil jej konštrukcie. Nebol to však výsledok bežnej technologickej evolúcie, ale snaha výrobcu priniesť televízor, ktorý nám bude pripomínať umelecký dielo. A aj keď sa mu to celkom podarilo, konkurentovi z tej istej krajiny to išlo trošku lepšie. The Frame, o ktorom sme už čo-to počuli počas podujatia CES 2017, predstavuje akéhosi hybrida medzi digitálnym obrazom a zariadením, kde si môžeme pozrieť dobrý film alebo naladiť našu obľúbenú televíznu reláciu.

Samsung svoju horúcu novinku, určenú nielen na steny izieb, vybavil autentickým a zároveň vymeniteľným rámikom z dreva. Používateľ si teda môže prispôsobovať konštrukciu televízora podľa toho, aký má v špecifickej miestnosti interiérový dizajn. Preto asi nikoho neprekvapí, že softvérová funkcionalita The Frame zahŕňa aj niečo také ako "Art Mode", inými slovami takzvaný umelecký režim, ktorý ho premení na obyčajne vyzerajúci obraz. Na displeji sa potom už iba zobrazí jedna z viac ako 100 fotografií vo vysokom rozlíšení, takže čiernu farbu nahradí niečo, na čo sa aspoň dá pozerať, keď televízor práve nepoužívame. 

Konkrétny deň, kedy pôjde novinka do predaja, zatiaľ nepoznáme. Vieme iba to, že by sa tak malo stať niekedy počas jari, zrejme v júni. A nie, momentálne nepoznáme ani cenovku.

Domů
Sdílet
Diskuse