Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2017 8:55
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Z bezdomovce na hipstera za pár hodin. Muž žijící 25 let na ulici ukazuje, že tyto dva typy lidí nejsou až tak vzdálené

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jose dostal šanci obrátit svůj život naruby.

Na španělském ostrově Mallorca žije Jose Antonio už 25 let bez střechy nad hlavou. Kdysi pracoval jako elektrikář, ale nakonec ho život zavedl na ulici a i když si tam za více než dvě desetiletí zvykl, nastal čas obrátit svůj život naruby. Jose dostal šanci od místního vlasového salonu s názvem La Salvajería, aby přišel a bezplatně se nechal ostříhat. Předtím, než se zaměstnanci pustili do práce, dali Josemu možnost na několik sekund pozorovat svůj starý obraz v zrcadle, protože o několik minut později se z něj měl stát nový člověk. Dlouhatánské vlasy dostaly nový střih i barvu a výraznou změnou prošla i jeho brada, takže po dokončení přeměny jen těžko zastavoval slzy štěstí a dojetí.
 
Po návratu na své oblíbené místo na ulici ho jeho kamarádi nejdříve nemohli poznat a on sám nechápal, co se to v jeho životě stalo. Šikovní zaměstnanci salonu ho proměnili na moderního hipstera a i když to nebylo naschvál, docela dobře zvýraznili vtipnou myšlenku, že dnešní hipsteři skutečně nemají k bezdomovcům až tak daleko. Jose nakonec dostal blíže nespecifikovaný finanční příspěvek od anonymního dárce a i když si stále nenašel stálou práci, momentálně na tom usilovně pracuje a nová image mu určitě pomůže. Brada sice začíná pomaličku měnit svou barvu zpět na šedou, ale Josemu na tom až tak moc nezáleží.

Domů
Sdílet
Diskuse